Hoe Kun Je Buikvet Verliezen Door Zwemmen

door | nov 24, 2022 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Zwemmen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en in vorm te komen. Op deze manier kun je ook wat sneller je overtollige buikvet verliezen. Volgens onderzoek verbrandt zwemmen meer calorieën dan welke andere vorm van lichaamsbeweging dan ook.

Dit is logisch, want zwemmen is een training van het hele lichaam waarbij al je spieren worden aangesproken. Bovendien voegt de waterbestendigheid een extra uitdaging toe waardoor je nog meer calorieën verbrandt.

Cardio zwemmen is de beste manier om heel snel af te vallen. Door regelmatig te zwemmen en diverse zwemoefeningen te doen, verhoog je je metabolisme en verbrand je sneller vet dan met welk dieet dan ook.

Als je buikvet wilt verliezen, is zwemmen een uitstekende manier om dat te doen. Het is niet alleen een geweldige work-out voor je hele lichaam, maar het is ook weinig belastend en zacht voor je gewrichten. Zwemmen is ook een geweldige manier om te ontspannen en te ont stressen.

Elke dag zwemmen is de beste manier om resultaten te zien, maar zelfs een paar keer per week kan al een groot verschil maken. De sleutel is om consistent te zijn en je eraan te houden. Je gaat snel resultaten gaan zien en voelen!

Waarom kan zwemmen je helpen om af te vallen?

Volgens onderzoek verbrandt zwemmen eigenlijk meer calorieën dan andere oefeningen. Als u bijvoorbeeld met een snelheid van 10 kilometer per uur loopt, verbrandt u in 30 minuten ongeveer 372 calorieën.

Vergelijk dat eens met baantjes zwemmen in een gematigd tempo gedurende 30 minuten, waarmee je ongeveer 409 calorieën kunt verbranden. Hoewel zwemmen misschien niet de meest efficiënte manier is om af te vallen, is het zeker een van de leukste!

Terwijl je oefeningen in het water doet, train je je hele lichaam intensiever dan bij de meeste andere sporten, omdat je niet alleen de spieren van de benen en heupen traint, maar ook van de armen, schouders, borst en rug. Met andere woorden, je hele lichaam werkt mee.

Zwemmen kan ook helpen om buikvet verliezen. Bij sporten in het water train je meer spieren tegelijk dan bij de meeste andere sporten, omdat je je hele lichaam gebruikt. Zwemmen zorgt ervoor om je spieren te versterken. Buikvet kan ook worden verminderd als u aan het zwemmen bent.

Zwemmen is vooral goed voor je spieren, omdat water een weerstand biedt die 14 keer groter is dan lucht. Dit betekent dat zelfs een simpele schoolslag bijvoorbeeld niet alleen tot 500 calorieën per uur kan verbranden, maar ook tot 700 calorieën per uur! Met crawl of vlinderslag kan dat aantal nog aanzienlijk oplopen.

Verbrand calorieën tijdens het zwemmen in het zwembad.

Zwemmen is een geweldige training omdat het meer calorieën verbrandt dan andere oefeningen. Volgens een studie kan zwemmen tot 650 calorieën per uur verbranden. Dat is meer dan het dubbele van het aantal calorieën dat je zou verbranden door in een gematigd tempo te hardlopen.

Afhankelijk van uw type zwemslag, varieert de hoeveelheid energie die u tijdens het zwemmen verbrandt. Als u succesvol wilt zijn in uw zwemtrainingen, moet u vooral voorzichtig zijn met hoe u zwemt, omdat voorzichtige techniek zal leiden tot een veiligere training. U verbetert uw algehele zwemkracht door een paar wijzigingen in uw aanpak aan te brengen.

Experts raden aan om crawl te zwemmen, zodat je in beweging kunt blijven en minder last hebt van ademhalen. Gebaseerd op onderzoek door Elmar Trunz-Carlisi aan het Institut für Prävention und Nachsorge (IPN) in Keulen, is de kruipstijl het effectiefst wanneer zwemmers voldoende zijn getraind om vooraf lange tijd zonder pauze te gaan en niet buiten adem raken.

Crawl is een goede keuze voor diegenen die tijdens een training meer calorieën willen verbranden. Het zorgt voor een constante belasting van uw benen, onderlichaam en de spieren van je bovenlichaam, waardoor u uw hele lichaam kunt ontwikkelen. Als je nog steeds moet trainen om de crawl onder de knie te krijgen; je kunt ook vet verbranden met schoolslag.

Amateurzwemmers oefenen vaak schoolslag uit omdat het de grootste hoeveelheid vet verbrandt. Welnu, net als bij alle andere schoolslagen, is schoolslag ook een fantastische vorm van zwemmen om buikvet kwijt te raken.

Zwemmen om af te vallen: iemand die geen plan heeft, is van plan om te mislukken!

Zwemmen lijkt op andere duursporten, zoals hardlopen, in die zin dat het verhogen van het tempo een geweldige manier is om af te vallen. Probeer in plaats van in een ontspannen tempo rond te zwemen, dat sneller gedurende korte periodes te doen, afgewisseld met korte rustperiodes. Door een routine te creëren, kunt u uw trainingen steeds langer vol te houden.

De eerste week kan er bijvoorbeeld zo uitzien: 3 zwembadsessies per week:

  • Tijdens de eerste (maandag) dag: begin met de warming-up door 150 meter te zwemmen in een gematigd tempo, zwem vervolgens 10 x 100 meter in een snel maar ontspannen tempo en neem na elke 100 meter een pauze van 15 seconden. Beëindig deze sessie door 150 meter in een langzaam tempo af te leggen.
  • Neem een rustdag.
  • Op woensdag: opwarmen door 150 meter te zwemmen. Vandaag zwem je 4 x 200 meter met een hoge snelheid met een pauze van 60 seconden aan het einde van elk interval en eindig je met 150 meter in een langzaam tempo.
  • Op vrijdag: opwarmen door 150 meter te zwemmen. Zwem vervolgens steeds kortere afstanden (200/150/100/50 meter) en herhaal deze oefening een keer. Neem na elk interval een pauze van 30 seconden. Ontspan door 150 meter langzamer te zwemmen.

buikvet verliezen zwemmen

Is zwemmen ook een cardio training?

Een tijdje intensief zwemmen is een uitstekende manier om buikvet kwijt te raken, ook dat van jou met matige intensiteit. Om dit te doen, moet u ongeveer 20 minuten zwemmen, wat zeer geschikt is voor de vetverbranding van je buikvet.

Om dat goed te doen, zou je een manier moeten hebben om je hartslag constant te meten tijdens het zwemmen en een van de meer praktische manieren is om een ​​apparaat te gebruiken waarmee je je hartslag kunt controleren. Een van deze zwemhorloges laat je niet alleen je huidige hartslag zien, maar kun je ook met slimme trillingen laten weten of je te langzaam of te snel zwemt en je op deze manier in de vetverbrandingszone houdt.

Watertrappen

Tijdens je training kun je een korte pauze nemen om je baantjes te trekken en een eenvoudige oefening te doen die je zeker zal helpen met je buikspieren. Terwijl je in het diepe van het zwembad bent, zo snel mogelijk watertrappelen. De waterweerstand die u tegenwerkt, maakt het zeer efficiënt bij het opbouwen van uw buikspieren.

Denk aan warming-up en cooling-down

Om cardiozwemmen en spieropbouw te laten werken, moet u de opwarm- en afkoelfasen van de training onthouden. Het is hoe je je spieren voorbereidt om te werken en ze beschermt tegen pijn de volgende dag je gaat voelen. Deze spierpijn wordt door de opbouw van melkzuur veroorzaakt. Je kunt onze tip uit de vorige paragraaf zelfs gebruiken als afkoel oefening door niet zo hard te duwen tijdens het watertrappelen.

Zoals je kunt zien zijn er veel manieren om je buikspieren te laten werken tijdens het zwemmen. Het enige wat we willen toevoegen is dat je plezier moet hebben tijdens het zwemmen, dus vergeet niet om het voor jezelf interessant te maken door verschillende soorten workouts, kicks en drill sets te doen! Concentreer u niet alleen op de lichaamsvormende aspecten om uw motivatie op peil te houden wanneer het een beetje saai begint te worden!

Conclusie

Kortom, zwemmen is een geweldige manier om buikvet te verliezen. Het heeft een lage impact, dus het is gemakkelijk voor je gewrichten, en het is een geweldige cardiotraining. Bovendien is het erg leuk! Dus, stap in het zwembad en begin met zwemmen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: