Afvallen Met Een Dwarslaesie – Sit Smart Dieet Review

door | jul 22, 2019 | Reviews, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kun je afvallen met een dwarslaesie? Wat gebeurt er precies  in je lichaam als je in een rolstoel terecht komt? Waarom heb jij zo een hoog risico op onder andere  obesitas, insulineresistentie, diabetes type 2 en hart en vaatziekten? Wat zijn de juiste eiwitten voor je? Hoeveel calorieën kun jij nog eten? Waarom is een onbewerkt plantaardig dieet veruit  het gezondst?

Het Sit Smart Dieet geeft antwoord op al deze vragen vooral als het gaat over afvallen met een dwarslaesie en vitaal zijn. Het is de werelds eerste, volledig door de wetenschap ondersteunde  voedingsgids voor mensen die gedwongen zijn om hun leven in een rolstoel door te brengen.

Het is de eerste voedingshandleiding dat specifiek gericht is op de unieke behoefte van mensen met een dwarslaesie, en volledig gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten en internationale voedingsrichtlijnen, en jarenlange ervaring van de schrijver van dit boek.

Ervaringsexperts

Een  dwarslaesie ( of in een rolstoel terecht komen door een andere neurologische oorzaak), is een van de meest traumatische gebeurtenissen die iemand kan meemaken. Het kan iedereen, overal, altijd en op elke leeftijd overkomen.

In een fractie van een seconde  kan elk aspect van je leven, en dat van je familie, voor altijd veranderd zijn. Ik weet wat mensen in een rolstoel zitten dagelijks  doormaken. Ik weet wat voor gevecht  is om gezond  een vitaal te blijven.

sit smart dieet boekVoor wie is Sit Smart Dieet bedoeld

Binnen een paar weken slanker en gezonder worden en je fitter voelen dan ooit? Prediabetes of diabetes type 2 omkeren? Heerlijk, verzadigend en bewezen gezond eten, waar je ook nog eens blij van wordt? Het kan! Dit bereik je met de SSD-voedingsmethode®.

De SSD – Voedingsmethode® is zinvol voor mensen die:

 • moeilijk gewicht verliezen
 • willen afvallen met een dwarslaesie
 • diabetes type 2 hebben
 • diabetes type 3 hebben
 • hun bloedsuikerspiegel constant willen houden
 • hun bloedwaarden willen verbeteren
 • een zittend (sedentair) of rolstoel gebonden bestaan hebben
 • van lekker (en veel) eten houden
 • geen dieet willen volgen
 • hun algehele welzijn willen verbeteren
 • gezond ouder willen worden
 • er beter uit willen zien

Ik heb dagelijks te maken met ruggenmergletsel.

afvallen met een dwarslaesieDit boek is door Annemarie de Vries – Postma geschreven. Door een kwaaie infectie heeft zij op haar 11e  een dwarslaesie opgelopen. Zij ondervind daardoor al bijna 40 jaar dagelijks wat voor een uitdaging het is om gezond en vitaal ouder te worden met een dergelijke ernstige handicap.

Sinds 1995 schrijf ze boeken over persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Vanaf 2006 schrijft zij de boeken over de voeding. Sinds 2015 geef  zij in binnen en buitenland les aan revalidatieartsen en diëtisten onder een rolstoel bestaan, chronische aandoeningen en voeding.

In eerste instantie om haar eigen leven te redden. Hier voeg toe: mijn leven ook want ik zelf ben ik ook rolstoeler en een dwarslaesie patiënt die ook worstelden met afvallen met een dwarslaesie.

 Vergeten Groep

Ik vind dat het hoog tijd was voor meer aandacht voor een gezonde leefstijl voor mensen met een rolstoel bestaan. Voor elke chronische ziekte zijn er wel voedingsrichtlijnen, of is er wel een dieet of kookboek, maar voor mensen met een rolstoelgebonden bestaan was er tot op heden niets.

Mensen met een dwarslaesie zijn echt een vergeten groep. Dat kan en moet anders vind ik. Want de gezondheidsgevolgen dwarslaesie zijn groot.

Zo heeft 75% alle rolstoelers  overgewicht. Ook hebben mensen met een dwarslaesie zeer hoog risico diabetes type 2 hart en vaatziekten, urineweginfecties darmproblemen, trombose osteoporose, hartinfarct,  beroerte,  chronische vermoeidheid, en depressie.

Mensen met een dwarslaesie hebben vaak niet een, maar vele van deze chronische aandoeningen tegelijk.

Leven met een dwarslaesie is topsport

Het krijgen van een handicap de gezondheidsproblemen pas. Het rolstoel leven leidt tot een opstapeling van ernstige, vaak levensbedreigende en vaak terugkerende problemen.

Na beschadiging van je ruggenmerg, wordt het lichaam niet alleen plotseling  gedwongen om de  directe  impact van de verlamming het hoofd te bieden, maar moet het ook omgaan met de psychologische stress, fysieke pijn, biochemische en hormonale veranderingen.

Al deze factoren bij elkaar kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van veel voorkomende, terugkerende en in potentie levensbedreigende secundaire gezondheid complicaties, zoals drukpijn decubitus, artritis osteoporose,, vermoeidheid verminderde luchtweg- en imuunfunctie,   blaasinfecties, chronische obstipatie, overgewicht, diabetes type 2, hart en vaatziekten   en  obesitas.

De persoon met een dwarslaesie krijgt te maken met maar liefst 7 secondaire gezondheid – complicaties per jaar. Het leven met een dwarslaesie is Topsport. Hierdoor kan het lichaam iemand van 40 jaar al versleten zijn.

dwarslaesie en afvallenHandicap steelt hoge eisen aan het lichaam

Al deze secundaire gezondheid complicaties  stellen enorme extra eisen aan iemands lichaam voor meer hoogwaardige plantaardige eiwitten, essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Daarom is gezonde voeding na het krijgen  van de handicap nog belangrijker dan daarvoor.

Dit is de enige manier om zo te kunnen voldoen de verhoogde voedingsbehoefte van het lichaam –  direct na het oplopen van het letsel, tijdens revalidatie en gedurende verder leven. De kracht van voeding is enorm.

Voeding heeft het verbazingwekkende vermogen evenwicht in het lichaam te herstellen zelfhelend vermogen te verbeteren. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl helpen iemand om zichzelf te beschermen tegen de ontwikkeling van secundaire gezondheid complicaties van iemand rolstoel bestaan.

Geen kennis over het afvallen met een dwarslaesie

De kennis hiervoor was er tot op heden niet. Artsen als diëtisten worden niet opgeleid in voeding en dwarslaesie en weten doorgaans niet eens dat de calorie-inname beperkt moet worden bij iemand met een dwarslaesie, of dat dierlijke eiwitten zoveel mogelijk vervangen zouden moeten worden door plantaardige.

Er heerst in de in de revalidatie helaas nog altijd de dierlijke “eiwietmythe” terwijl inmiddels is aangetoond dat plantaardige eiwitten veel meer voordelen bieden en een enorm effectief zijn voor gewicht en bloedsuikercontrole.

Het wetenschappelijke bewijs over de voordelen van het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige is ronduit overweldigend, en stapelt zich elke dag nog verder op.

De oorzaak tot vernieuwing en een omschakeling in denken over eiwitten bij wondgenezing en herstel is groot.

 Onbewerkt, plantaardig

Tijdens onze studie voor dit boek, ontdekken weer dat als het  aankomt op werkelijke wetenschap, er een verrassend robuuste consensus bestaat als het gaat om de voeding die het meest effectief is om de meest voorkomende gezondheidsrisico’s van een rolstoelbestaan te voorkomen, behandelen en in veel gevallen zelfs volledig om te keren.

En dat onbewerkte in plantaardige voeding, bestaande uit peulvruchten, volle granen, fruit, groenten en en noten, met beperkte of geen inname  van geraffineerde voedingsmiddelen en dierlijke producten, de, het meest gunstig is voor het voorkomen en behandelen van de secundaire complicaties van een rolstoel bestaan.

Wetenschappelijk is aangetoond dat er in onbewerkt, plantaardig dieet een zeer effectief middel is voor de preventie en behandeling van  cardiometabole ziekte, zoals obesitas diabetes en hart en vaatziekten.

Zo leidt in overwegen plantaardig dieet tot twee keer zoveel gewichtsverlies als bij traditionele obesitas diëten en verhoogt de insulinegevoeligheid  meer dan welk ander dieet ook. Het Sit Smart Dieet is het eerste dieet dat de tools geeft om voeding ook echt in te kunnen zetten als medicijn.

Zie ook: Afvallen met Black Latte

ssd dieet recepten

 Anders denken over eiwitten

De makers van dit boek  wielen behandelaars, diëtisten en patiënten die zo hoognodige “switch” in hun denken over eiwitten laten maken. Natuurlijk begrijpen zij dat dit even wennen is.

Zodra mensen echter gaan werken met de Sit Smart Principes, doorgaans worden versteld van de enorme resultaten die er in korte tijd meer te bereiken zijn.

Plantaardig voedsel is in staat tot zulke geweldige dingen; een volwaardige plantaardige voeding is voor rolstoelers in alle opzichten superieur.

 Voeding als medicijn

Daarbij is het Sit Smart Dieet een pleidooi voor voeding als volwaardig onderdeel van de behandeling tijdens de revalidatie in plaats van bijzaak of sluitstuk zoals nu nog altijd het geval is.

Door deze review te schrijven wil ik laten zien dat dit boek de aandacht vestigt op de belangrijke therapeutische rol die voeding kan vervullen in het herstelproces na letsel, en in het leven daarna van mensen met een rolstoelbestaan.

Als het voedingspatroon van de rolstoel heeft direct tijdens de revalidatie periode wordt aangepast op basis van de Sit Smart Principes, dan kan er veel leed voorkomen worden en is elke secundaire complicatie te voorkomen, effectief te behandelen en, in veel gevallen,  volledig om te keren.

Daarnaast krijgen patiënten zo direct de juiste voedingskennis tijdens revalidatie maar ook op de langere termijn gezond en vitaal te kunnen blijven. En dat is voor ons, rolstoelgebruikers, het belangrijkste.

Het is mijn wens dat dit boek mensen met een rolstoelgebonden bestaan gaat helpen om meer controle over hun gezondheid te krijgen, om zo hun onafhankelijkheid en levenskwaliteit te kunnen beschermen op een makkelijke, praktische en betaalbare manier.

Want, als rolstoeler is gezond eten niet alleen belangrijk om gezond en energiek te zijn en het leven vol kracht en positiviteit tegemoet te kunnen treden, om zelfredzaam te kunnen blijven, sociaal maatschappelijk te kunnen blijven participeren en een volwaardig menswaardig leven te kunnen leiden.

Waar kun je Het Sit Smart Dieet boek kopen

Dit boek kun jij bestellen door op deze link te klikken. De prijs van het boek is slechts € 20,95 en voor dat prijs krijg je bijzonder veel informatie en hele lekkere recepten die ook nog betaalbaar zijn. Kijk voor je zelf.

Klik Hier Om Het Sit Smart Dieet te Kopen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

Related Posts: