12 Tips om Eenzaam Voelen na Relatiebreuk te Overwinnen

door | feb 13, 2022 | Relatie | 0 Reacties

Eenzaam voelen na relatiebreuk overkomt bijna iedereen die oor deze vervelende toestand moeten doormaken. De tips die je hieronder gaat lezen kunnen je helpen om alleen verder na lange relatie te kunnen en van de negatieve gevoelens af te komen waardoor je je eenzaam na een relatiebreuk voelt.

Waarom we ons eenzaam voelen na relatiebreuk

Iedereen die een romantische relatie aangaat, loopt het risico om door een relatiebreuk heen te gaan. Deze proces is zeer onaangenaam en het beste wat je kunt doen, is proberen alleen verder na lange relatie te gaan en jezelf na een relatiebreuk terug te vinden. Als je ex niet terug wil komen, is het beste om met je leven verder te gaan. Hier zijn enkele van de beste tips om eenzaamheid te na een relatiebreuk te overwinnen en je snel weer gelukkig na een relatiebreuk gaat worden.

Huilen is goed om eenzaamheid na relatiebreuk te overwinnen

Hou je niet in en ga huilen. Roep alle woede en verdriet uit en laat alle tranen naar buiten komen. Als je ze in bedwang houdt, dan doe je iets wat niet goed voor jou is. Verdriet en tranen zullen zich ophopen totdat je een gevoel van dood willen na relatiebreuk krijgt en je gaat iets doen waar je spijt van zult krijgen.

Een relatiebreuk is een rouwproces en huilen is positief. Huilen helpt ook het lichaam om chemicaliën vrij te maken die helpen om stress te verlichten. Dus het is beter dat je in plaats van elke dag te huilen, neem een dag vrij en huil totdat alle pijn in je verdwijnt.

via GIPHY

Neem het niet naar sociale netwerken mee

Alsjeblieft, alsjeblieft, beledig jouw ex en zoek hem niet via sociale netwerken. Dit gedrag gaat alleen maar als bewijs dienen hoe goed hij zonder jou heeft. Je komt er als een zielig, haatdragend persoon over die het verleden niet achter de rug kan laten. Vermijd ook het stalken van je ex-profiel, want dit gaat je gevoel van eenzaamheid alleen maar erger maken.

Schrijf wat je voelt

Laat het uit en zet het in woorden op papier. Het is beter als dit bij de hand is, dan verspil je meer energie en leid je ertoe dingen te doen in plaats van midden in je gejammer te zitten. Als je eenzaamheid na een relatiebreuk wilt overwinnen, moet je alle harde gevoelens de vrije loop laten. Als je eenmaal de woede van binnen hebt laten ontsnappen, ga je jezelf beter voelen en dit gaat je helpen verder te gaan na een relatiebreuk. Schrijf, praat met een vriend of een dokter, de keuze is aan jou.

Wat was het beste en het slechtste van die relatie? Schrijf je successen en fouten op, en als je wonden geheeld zijn, en je wilt partners gaan zoeken, onthoud die lijst dan. Laat je nieuwe relaties niet meer jou met dezelfde steen pijn doen…

dood willen na relatiebreuk

Weg met herinneringen

Het is de beste tijd om die geschenken te gooien of te verkopen die je van je huidige ex hebt bewaard, maar die je nooit leuk vond. Geef ze aan iemand die ze nodig heeft of verdien wat geld mee en trakteer jezelf. Verwijder ook alle foto’s die je op je smartphone hebt staan. Als je wilt, blokkeer je ex dan zelfs op sociale netwerken totdat je deze relatiebreuk hebt overwonnen. Zodra deze herinneringen je niet meer raken, ga je jezelf niet meer eenzaam voelen.

Gebruik je woede

Doe iets nuttigs met dat gevoel dat je van binnen brandt. Gebruik die energie bijvoorbeeld om het huis schoon te maken of doe iets wat je al lang opzij had geschoven. Probeer eender welke activiteit, maar onthoud dat je deze woede niet gebruikt om jezelf of je ex pijn te doen.

Je hebt geen relatie meer en je dagelijkse leven gaat daarom zeker zich veranderen. Maak gebruik ervan om iets nieuws te doen, iets dat niet binnen je comfortzone ligt, en nog beter als je het niet in paren zou kunnen doen. Maak gebruik van alles wat je nu hebt (meer tijd, meer geld, meer energie, enz.) en maak er goed gebruik van.

Omring jezelf met mensen die je steunen

Het is tijd om die enorme gunst in rekening te brengen die je je vrienden verschuldigd was. Doe het bij een kopje koffie, een maaltijd of iets anders om de slechte smaak in je mond door te geven. Alcohol is niet aan te raden, maar doe je telefoons en computers op slot als je een paar drankjes drinkt. Praten met je vrienden helpt het beste om eenzaamheid na een relatiebreuk te overwinnen, dus kies een vriend die je begrijpt.

Je moet in de buurt van mensen zijn die je waarderen en je een goed gevoel geven waardoor je niet meer eenzaam gaat voelen. Je meest meelevende en ondersteunende vrienden zullen hier een grote hulp zijn. Vergeet hen niet te bedanken voor hun geduld en voor uw steun in deze, voor jou, moeilijke tijden.

Verander iets

De persoon die bij je ex was, was er een, maar nu ben je een andere. Het is een uitstekend moment om iets te veranderen aan iets dat je al een tijdje wilde wijzigen, maar het nooit hebt gedaan. Dus verander je kapsel, trek die oude kleren uit die “op een dag zul je dragen”, verkoop wat je niet gebruikt en koop dingen met dat geld die je altijd wilde.

Als je een harig en speels huisdier hebt, speel dan en verzorg het. Dit zal je helpen om je niet eenzaam te voelen. Bovendien verbetert het aaien van een harig dier de stemming en gezondheid (tenzij je allergisch voor ze bent natuurlijk). Als je zo’n dier niet hebt, bezoek iemand die het wel heeft.

Ga je huis uit en doe dingen die je leuk vindt

Ga naar buiten en doe iets leuks. Ga naar het park en ruik de bloemen, werk een beetje in je tuin, schilder het huis, volg een nieuwe cursus of start een nieuwe hobby, of ga verhuizen als je dat kunt. Het is in het begin niet makkelijk, maar daarna wordt steeds beter. Als je geest eenmaal met de dingen die je graag doet bezig is, helpt dat om snel jezelf terugvinden na een relatiebreuk.

Je hebt al genoeg gerouwd; nu is het tijd om terug te keren naar de wereld om wat plezier te beleven. Vergeet het dieet en eet een dag alles wat je wilt, neem een ​​paar dagen vakantie, ga voor die lekkere buitenlandse thee of koffie die je altijd al wilde proberen of die geweldige bioscoop die je altijd alleen maar van buiten zag. Je verdient beter.

Mediteer elke dag een tijdje

Je kunt deze oefening in tien tot vijftien minuten uitvoeren, en het zal je helpen je beter op je doelen te concentreren en je tijd te geven om na te denken. Het is een van die dingen die je weer normaal kunt maken, en je hoeft niet eens naar dure fitnesscentra te gaan om het uit te proberen. Je kunt het bij je thuis doen. Yoga en meditatie zullen je lichaam helpen eenzaamheid en depressie te overwinnen na een relatiebreuk.

Straf jezelf niet

Je bent een persoon en als zodanig is perfectie buiten je bereik. Falen is typisch, en iedereen krijgt ermee te maken in hun relaties of werkleven. Je hebt fouten gemaakt door die jongen/meisje te kiezen die je hart heeft gebroken, en het beste wat je kunt doen is, leren zulke mensen te vermijden en verder met je leven te gaan.

Je bent geen perfect persoon en fouten maken is normaal. Denk er nooit aan om jezelf te straffen, ook al het jouw fout was die je relatie verbrak. Ja, je hebt een fout gemaakt die je in de toekomst niet meer gaat maken. Jezelf straffen zal nergens toe leiden, en onthoud dat niemand perfect is.

Overweeg professionele hulp te zoeken

Als de dagen voorbijgaan en niets beter lijkt te worden, is het tijd om professionele hulp in te roepen. De eerste is de psychologische, hoewel er andere redenen kunnen zijn voor meer lichamelijke gezondheid. Vraag een medische keuring om uit de twijfel te komen. Een psychiater of psycholoog kan je situatie beter begrijpen en uw professionele trucs geven om je relatiebreuk te boven te komen.

Sla de pagina om en start alles opnieuw

Er komt een dag dat je terugkijkt en je beter voelt omdat je niet bij die persoon bent. Verheug je in de toekomst en profiteer van alles wat je hebt geleerd van deze verbroken relatie. Onthoud dat iedereen zich eenzaam na een relatiebreuk voelt, en om dit relatiebreuk te overwinnen, moet je verder zien te gaan. Probeer tijd met je vrienden door te brengen en ook zorg ervoor dat je jouwzelf van tijd tot tijd verwent door dingen die jij leuk vindt te doen. Betrek jezelf bij dingen die je leuk vindt, en misschien komt binnenkort de juiste persoon je leven tegemoet.

Hoelang alleen blijven na relatie?

Na een relatiebreuk is het normaal om je erg gekwetst en verward te voelen, daarom is het niet nodig om overhaast naar iets nieuws te gaan. Susan Winter, bestsellerauteur en relatie-expert, vertelt Elite Daily dat je ‘lang genoeg vrijgezel moet blijven om je gezond verstand en sereniteit te hervinden.

Als je nog steeds je wonden van je relatiebreuk likt, is dit niet het moment om te daten.” Ze legt uit dat er niet mogelijk precies te zeggen hoelang je alleen na relatie moet blijven, en dat het allemaal op hoe je je voelt, neerkomt. Je moet niet opnieuw beginnen met daten totdat je “verwerkt en verpakt hebt wat er is gebeurd en je emotioneel vooruit bent gegaan”. Er is geen voorgeschreven hoeveelheid tijd die iemand nodig heeft om te genezen van een relatie. Integendeel, het gaat meer om nadenken over je gemoedstoestand en bepalen of je voor een nieuw iemand klaar bent of niet.

Dus, als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent om weer naar buiten te gaan, ga ervoor. En als je het gevoel hebt dat je gewoon wat tijd voor jezelf nodig hebt, dat is ook goed. Er zijn zelfs behoorlijk solide redenen waarom het om over een ex heen te komen wat meer tijd kost.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

Related Posts: