Gezond Leven – 10 Tips Voor een Gezond Leven

door | feb 17, 2019 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Gezond leven willen wij allemaal. Hieronder krijg je 10 tips voor een gezond leven. Makkelijk toe te passen en je krijgt direct resultaat.

1. Gezond Leven – Sla geen maaltijden over

Normaal eten wij vijf maaltijden per dag, ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje en avondmaaltijd.

Bij het maken van de maaltijd is raadzaam om veel verse groenten te gebruiken (groene bladgroenten, oranje, bonen), vers fruit (seizoensgebonden, noten), rauwe zaden, volkoren granen, biologische meel, vetarm vlees, vis – minstens één keer per week, eieren – minstens 3 stuks per week, koudgeperste oliën, onbewerkte olijfolie, zonnebloemolie …

black latte kopen

HOE JE GEMAKKELIJK THUIS 26 KILO KUNT VERLIEZEN [gedetailleerd recept]

2. Gezond Leven – Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd

Het ontbijt overslaan is geen manier om slanker te worden. Integendeel, mensen die regelmatig ontbijten zijn vaker dunner dan mensen die ontbijt overslaan.

Een goed ontbijt bestaat uit melk en melkproducten, evenals een goede bron van eiwitten en calcium, volkoren brood of ontbijtgranen die optreden als de bronnen van complexe koolhydraten, en vezelrijke vruchten die ook rijk met vitaminen en mineralen zijn.

Als we het ontbijt missen, de kans is aanzienlijk groter dat we een “hongeraanval” krijgen. Deze hongeraanval dwingt ons om het eerste voedsel uit directe omgeving te grijpen. Dan eten vaak iets wat niet goed is, chips, chocola of iets dergelijks. Maar het ontbijten is niet alleen goed voor onze lijn, maar ook op de geestelijke vermogens. Kinderen die regelmatig ontbijten, functioneren beter en ook hebben een betere concentratie. De oudere mensen die regelmatig ontbijten werken sneller, maken minder fouten en hebben betere geheugen dan degenen die hun ontbijt overslaan.

3. Gezond Leven – Eet diverse voeding

Herken jij jezelf in het volgende: je wilt graag gezonder leven en fitter worden, maar je komt er vanwege tijdgebrek niet aan toe? Hoe vaak komt het voor dat je even snel wat snoep of een reep uit de automaat trekt… en achteraf bijna meteen weer spijt hebt? Je bent niet de enige!

Hoe los je dit op? Door gezonde maaltijden te eten die niet alleen enorm voedzaam en vullend zijn, maar ook nog eens snel te bereiden zijn.

Wanneer je lichaam gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, zul je merken dat je helemaal geen trek meer hebt in al die gefabriceerde rotzooi. Je krijgt meer energie en gaat er steeds beter uit zien. Dit is enorm motiverend!

4. Gezond Leven – Eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit

Zoals hierboven wordt gezegd eet zo veel mogelijk verse groenten en fruit. Het beste is als je groenten en fruit rauw eet, of groenten kort gekookt of kort gestoomd. De voedingstoffen worden op deze manier het beste bewaard.

Koop de seizoensgebonden groenten en fruit. Het is goedkoper, lekkerder en de keuze is groter. Bevroren of gedroogd fruit en groenten worden ook meegeteld. Bedenk wat voor soort fruit en groenten je het beste bevalt.

5. Gezond Leven – Meer bewegen

Bewegen en sporten is altijd goed, dat weet iedereen. Door sporten en meer bewegen krijg je meer energie, jouw uithoudingsvermogen wordt beter, jouw stemming wordt beter, je verliest sneller gewicht en zo voorts. De voordelen van meer bewegen zijn te veel om te benoemen.

6. Gezond Leven – Genoeg slapen

Genoeg slapen is essentieel voor een goede gezondheid. Slaap minimaal 8 uur per dag. Niet te laat naar bed gaan want een uur slapen vóór middelnacht telt voor twee. Ook uitslapen is niet echt goed. Het beste tijdstip voor een goede en gezonde slaap is tussen 10 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends.

7. Vermijd gebruik van de afslankpillen

Vermijd geneesmiddelen en hulpstoffen waarvoor hun producenten beweren dat zij jou kunnen helpen om overtollig gewicht te verliezen. Een magische afslankpil bestaat gewoon niet.

8. Voldoende water drinken

Het voldoende water drinken is erg belangrijk om een goede gezondheid te behouden. Als je wilt afvallen, moet je altijd genoeg water drinken. Door veel water te drinken gaat jouw stofwisseling sneller werken waardoor je ook sneller je gewicht verliest. Ook wordt je lichaam gezuiverd.

9. Voorzichtig met crush diëten.

Je uithongeren om snel gewicht te verliezen is geen goede idee. Door weinig te eten, ga jouw lichaam zich aan de verminderde calorie inname aanpassen en jouw stofwisseling wordt vertraagd. Hierdoor wordt jouw vermageringsproces ook vertraagd en in plaats dat je gewicht verliest, jouw gewicht gaat toenemen.

10. Pas je eetgewoontes aan

Door verkeerde voeding loop je het risico om verschillende aandoeningen te krijgen, zoals:

 • overgewicht,
 • diabetes,
 • hoge bloeddruk,
 • arteriosclerose,
 • hartaanval,
 • beroerte,
 • cariës,
 • allergie,
 • bloedarmoede,
 • degeneratieve ziekten,
 • kanker,
 • zuurgraad van het organisme ezv.

Als je naast de verkeerde eetgewoontes ook rookt, alcohol drinkt of weinig beweegt, dan is het risico dat je een of meer van deze aandoeningen krijgt, aanzienlijk groter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: