Fake Food: Top 10 Meest Bedrieglijke Voedingsmiddelen Waarvan Iedereen Denkt Dat Ze Gezond Zijn.

door | jan 7, 2019 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Weet je dat sommige voedingsmiddelen dat wij denken dat gezond zijn, in feite niet echt gezond zijn? Veelvoorkomend gezond voedsel zoals melk, ontbijtgranen, smeltkaas, tarwebrood en zelfs vruchtensap kan uw gezondheid schaden! In dit artikel gaan wij de veelvoorkomende mythes over misleidend voedsel wegnemen en tegelijkertijd bied ik u enkele heilzame alternatieven:

1. Gepasteuriseerde melk

Melk wordt aangeprezen als gezond voedsel, en de meeste mensen gaan ervan uit dat het een goed lichaam doet. Maar pasteurisatie vernietigt actieve enzymen en denatureert de fragiele eiwitten in melk. Het doodt ook nuttige bacteriën en verlaagt het vitaminegehalte van uw melk.

Een beter alternatief?

Rauwe melk is melk die niet is gepasteuriseerd. Waarom dan de rauwe melk drinken?

Aanhangers van rauwe melk zeggen dat het pasteurisatieproces de meeste, zo niet alle, micro-organismen doodt, inclusief de heilzame die helpen bij de spijsvertering en stofwisseling. Ze bevorderen ook een goede gezondheid door het verdringen van slechte bacteriën en helpen bij het voorkomen van over groei van gist in het darmkanaal.

De campagne voor echte melk zegt dat rauwe melk afkomstig is van koeien die naar behoren worden gevoerd. Koeien die groen gras eten, leveren melk met de voedingsstoffen zoals vitamine A en D. Ze stellen dat pasteurisatie de melkindustrie in staat stelt om koeien te fokken in minder dure, minder gezonde omstandigheden.

Ze zeggen ook dat pasteurisatie enzymen vernietigt en het vitaminegehalte vermindert. Pasteurisatie, zegt de groep, wordt geassocieerd met allergieën, verhoogd tandbederf, koliek bij baby’s, groeiproblemen, osteoporose, artritis, hartziekten en kanker. Veel kalveren die gepasteuriseerde melk voeren, sterven voor de vervaldag.

Rauwe melk zal van nature verzuren vanwege de bacteriële productie van melkzuur en toch gezond zijn, terwijl gepasteuriseerde melk, die de essentiële bacteriën mist, zal bederven.

2. Vruchtensap en frisdrank

Vruchtensap is misschien heerlijk, maar het zit vaak vol zelfs fructose – glucosestroop dan echt sap! Hoge fructose-glucosestroop is in verband gebracht met verhoogde cholesterolniveaus, bloedstolsels en verminderde immuniteit. Soda’s zijn niet beter, omdat we ons allemaal goed bewust zijn.

Fructose vermindert de affiniteit van insuline voor zijn receptor, wat het kenmerk is van type-2 diabetes. Dit is de eerste stap voor glucose om een ​​cel binnen te gaan en te worden gemetaboliseerd. Dientengevolge moet het lichaam meer insuline pompen om dezelfde hoeveelheid glucose te verwerken.

De jaarlijkse ‘Liver Meeting’ van de American Association for the Study of Liver Diseases, die plaatsvond in oktober in Boston, rapporteerde resultaten die een hoge inname van suiker (specifieke fructose) aan een leverziekte koppelen.

“Het onderzoeksteam concludeerde dat consumptie van hoge fructose negatieve effecten kan hebben op de lever door overvoeding, en de lever kan beschadigen door verhoogde oxidatieve stress te veroorzaken.

Een beter alternatief? Heerlijke, gezonde en handige Dong Quai en Coco-Biotic, beide waarvan je dringend wordt gevraagd om er meer over te leren en het vandaag nog eens te proberen!

3. Volle granen

Veel voedingsmiddelen, van brood tot ontbijtgranen, adverteren dat ze nu met volle granen zijn gemaakt. Ondanks eerdere rapporten die de rol van vezels bij de preventie van dikdarmkanker onderdrukken, zeggen twee recente studies dat vezels van fruit, groenten en granen de kans op het krijgen van de ziekte inderdaad kunnen verkleinen. Een studie, waarbij meer dan een half miljoen mensen werden onderzocht, vond een risicovermindering van 25 tot 40 procent van 30 gram vezels per dag (vijf tot zeven porties fruit en groenten). De vezels in voedsel kunnen de sleutel zijn, omdat die eerdere studies zich concentreerden op vezelsupplementen.

Als u spijsverteringsproblemen heeft of last heeft van enkele klassieke auto-immuunreacties (bijvoorbeeld allergieën), moet u nadenken over de mogelijkheden dat korrels problematisch kunnen zijn. Kijk naar uw familieleden en uw familiegeschiedenis voor aanwijzingen over voedingsproblemen. Pas de verhouding van graankorrels tot vlees, groenten en fruit aan en kijk of de aanpassing fysiologische en psychologische effecten heeft. Naar mijn mening zou men moeten aanvullen met vitaminen, mineralen, eiwitten en vrije vetzuren. Vooral, eet een gevarieerd dieet en niet te veel van een ding.

Conventionele volle granen missen vitaminen en mineralen, kunnen moeilijk verteerbaar zijn en veroorzaken vaak allergenen reacties, die bijdragen aan auto-immuunziekten zoals coeliakie.

Een beter alternatief? Graanachtige zaden als de gierst, quinoa, boekweit en amarant zijn glutenvrij, voeden candida niet als probiotica, hebben een kalmerend effect en zitten vol met vitamines en mineralen.

4. Cereal

Koud graan lijkt een gemakkelijke en gezonde maaltijd, maar in combinatie met gepasteuriseerde melk kan het een schaal vol voedingsschade zijn die schadelijk is voor de voeding. Het graan zelf ondergaat een proces genaamd extrusie dat zijn eiwitten denatureert (waardoor ze toxisch worden) en vernietigt de natuurlijk voorkomende vetzuren van de korrels. Het resultaat is een voedingsbodem voor suiker en natrium.

Lees voor meer informatie over graanproducten en gezonde alternatieven: De vier belangrijkste gezondheidsrisico’s van conventionele granen en de gezonde gewicht optimaliserende granen om in plaats daarvan te kiezen.

Een beter alternatief? Maak je ochtendmaaltijd groen! Probeer HANOJU BIO TARWEGRAS POEDER om uw dag goed te beginnen.

5. Verwerkte kaas

Verwerkte kazen, met name afzonderlijk verpakte plakjes, hebben weinig voedingswaarde. Ze zijn gepasteuriseerd en bevatten vaak vulstoffen en conserveermiddelen.

Een beter alternatief? Maak jonge Coconut Kefir-kaas of op het tweede niveau van het Body Ecology-dieet, als je darmen eenmaal gevuld zijn met microflora die van zuivel houdt, probeer dan kazen gemaakt van gefermenteerde rauwe melk om je salades naar smaak te brengen.

6. Eiwitrepen

Eiwitbars concurreren nu met snoeprepen in gemakswinkels en kruideniersmarkten, maar eiwitten die deze snelle snacks niet noodzakelijk gezond zijn. Veel eiwitrepen gebruiken sojaproteïne en tellen suikers in hun top 3-ingrediënten! In plaats van je een gezonde optie aan te bieden, dragen ze ook daadwerkelijk bij aan schimmelinfecties.

Een beter alternatief? Soaked amandelen en andere noten zijn gemakkelijke en heerlijke snacks voor degenen die onderweg zijn! Of probeer RenewPro voor een stimulerende, darmherstellende eiwitbron. Je kunt het in water mengen of zelfs een primeur tussen de maaltijden eten. U zult genieten van de heerlijke smaak van deze echt gezonde bron van eiwitten.

7. Energiedranken

Hun labels zeggen dat ze verschillende kruiden, mineralen en de aminozuur taurine bevatten, speciaal ontworpen om je energie te stimuleren tegen de tijd dat je de bodem van het blik bereikt. Maar als u naar de ingrediënten kijkt, zult u merken dat de belangrijkste ingrediënten in de meeste energiedranken feitelijk cafeïne en suiker zijn, waardoor ze nauwelijks meer zijn dan dure frisdranken.

Toch lijken hun glibberige ontwerpen en beweringen om je prestaties, concentratie en reactiesnelheden te verbeteren, te werken. In 2004 haalde energiedranken flessenwater in als de snelst groeiende categorie in de drankenindustrie. Gelijkaardige producten zijn zelfs geïntroduceerd voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Een beter alternatief? Drink gezondere vloeistoffen zoals water of thee, en als je een schok van energie moet hebben, zal een goed ouderwets kopje zwarte koffie je tenminste de suiker besparen.

8. Fast-Food salades

Ja, je ging naar dat fast-food gedeelte bij je kantoor voor de lunch, maar alles was niet verloren, je bestelde een salade! De meeste fast-food ketens hebben de gezondheidswinst in de wacht gesleept en bieden nu salades, wraps en andere gezonde menukeuzes aan voor dergelijke klantgerichte klanten.

En terwijl sommigen niet meteen uitkomen en zeggen dat ze gezond zijn (McDonald’s, bijvoorbeeld, gebruikt het woord niet langer omdat uit ons consumentenonderzoek blijkt dat mensen het niet begrijpen en het is eigenlijk een uitschakeling als het gaat om voedselproducten. ), wordt dit zeker geïmpliceerd in hun advertenties met geschikte, actieve mensen en aanstekelijke voedingsleuzen.

Maar alle salade is niet inherent gezond.

In feite gebruiken de meeste saladeingrediënten die de meeste fastfoodketens gebruiken om de meesten niet gezonder te maken dan een hamburger zonder het broodje, ondergedompeld in saladedressing, de Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), die een voedingsanalyse heeft uitgevoerd van 34 fast-food salades.

Een van hun meer verbazingwekkende bevindingen: McDonald’s Crispy Bacon Ranch Salad heeft meer vet en calorieën en evenveel cholesterol als een Big Mac.

Burger King die goede salades maken, zijn slecht gefrituurd vlees, toevoegingen zoals croutons en knapperige noedels, spek en salade met hoog vetgehalte. Velen hebben zelfs suiker toegevoegd.

Een beter alternatief? Creëer je eigen verse salade met veel groenten, wat mager eiwit (ei, kip), een paar noten of zaden of een kleine hoeveelheid kaas, en een beetje olijfolie en balsamico-azijn dressing.

9. Sojaproducten

Sojaproducten, waaronder sojamelk en soja-eiwit, zijn in verband gebracht met spijsverteringsproblemen, afbraak van het immuunsysteem, PMS, endometriose, reproductieve problemen voor mannen en vrouwen, allergieën, ADD, hoger risico op hartaandoeningen en kanker, ondervoeding en verlies van libido.

Sojamelk heeft een aantal negatieve aspecten, die als volgt zijn:

  • Het bevat veel fytinezuren
  • Het bevat hemagglutinine waardoor de rode bloedcellen samenklonteren. Er wordt echter aangenomen dat het onschadelijk is, tenzij sojamelk intraveneus wordt ingenomen
  • De genetische modificatie die betrokken is bij het bereiden van sojamelk kan lysinoalanine of zelfs nitrosamines veroorzaken
  • Het bevat aluminium
  • Het bevat trypsine-remmers

Een beter alternatief? Gefermenteerde sojaproducten zoals miso-soep, natto en tempeh.

10. Havermout

Voor veel mensen die lijden aan tarwe- en glutenallergie of -intolerantie, wordt havermout ook een onveilige optie. Hoewel haver zelf geen gluten bevat, bevatten ze wel een eiwit dat relatief op elkaar lijkt en ook de huidige landbouwtechnieken zorgen baren. Het is niet ongewoon voor een boer om zijn haveroogsten van jaar tot jaar met zijn tarwe, rogge- of geestenteelt te roteren, en molenaars komen vaak korrels van vrijwillige tarwe tegen bij het verwerken van de haver.

Havermout lijkt onschuldig genoeg en bevat eigenlijk geen gluten. Maar havermout kan onveilig zijn als je een gevoeligheid voor tarwe of gluten hebt omdat boeren vaak haver laten groeien in velden die voorheen granen zoals gerst en tarwe hadden. De andere korrels kunnen de haver besmetten en kunnen gevaarlijk zijn voor iedereen met glutengevoeligheid.

Een beter alternatief? Voor een gemakkelijke ochtendmaaltijd, probeer gierst, quinoa, boekweit en amarant.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: