5 Tips Tegen Vermoeidheid – Elke Dag Meer Energie Hebben

vermoeidheid

Posted On 07/02/2018

Voel je je vaak zwak gedurende de dag of ben je constant vermoeid? Voel je die vervelende vermoeidheid vaak op een bepaald moment van de dag, waardoor je moeilijker dingen af kan maken? Je bent mogelijk de meest enthousiaste persoon die je kent, maar als je een gebrek aan energie hebt, dan zal je ritme sterk beïnvloed worden.

Wanneer we het over vermoeidheid hebben, dan zou je moeten weten dat aanhoudende vermoeidheid altijd kan gebeuren, ongeacht hoe oud je bent. Er zijn ook ernstigere gevallen, waarbij personen die dit probleem hebben opmerken dat ze zich niet beter voelen na een volledige nacht geslapen te hebben.

Het belangrijke is dat hier een oplossing voor kan zijn. Om te ontdekken wat het beste voor jou is, zijn er een aantal gewoontes en voedingsmiddelen die je op een natuurlijke manier kunnen helpen om je meer energie te geven.

Aanbevelingen om je meer energie te geven:

vermoeidheid Begin met een gezond ontbijt.

Je mag nooit je ontbijt overslaan. Het zou ook niet een ontbijt moeten zijn vol met lege calorieën, omdat je zodoende mogelijk in de middag in slaap valt. Als je daarentegen een gezond ontbijt eet, kan je je metabolisme versnellen en het de rest van de dag actief houden.

Probeer je favoriete voedingsmiddelen die rijk zijn aan suikers en zetmeel te vervangen door volkoren granen of groenten.

Dit is belangrijk voor een gebalanceerde bloedsuikerspiegel en als gevolg daarvan zal dit je meer energie geven. Als je volkoren granen eet, kan je de gevoeligheid van je lichaam voor insuline vergroten en zodoende heb je ook meer energie gedurende de dag.

Voldoende water gedurende de dag drinken is erg belangrijk.

Dit zal je enorm veel helpen om je lichaam te voeden en je gedurende een langdurige periode energie geven. Vermijd frisdranken of andere dranken die veel suikers bevatten en energiedranken al helemaal. Veel onderzoeken hebben laten zien dat het lichaam minder rust wanneer het de grote hoeveelheid suiker in frisdranken verwerkt.

Probeer niet te laat in de avond te eten

Je eetschema zou altijd een limiet moeten hebben. De laatste maaltijd zou een aantal uren voordat je naar bed gaat moeten zijn. Een maaltijd nemen net voordat je gaat slapen kan de spanning in je gehele lichaam veroorzaken. Gedurende de nacht is het spijsverteringsproces bezig en daardoorga je je de volgende dag vermoeider voelen.

We raden je aan om voor het slapen gaan groenten te eten die je lichaam makkelijker kan verteren en die een lage hoeveelheid calorieën bevat.

vermoeidheidVerhoog je dagelijkse consumptie van magnesium.

Magnesium is een essentieel voedingsmiddel voor je lichaam, omdat het je veel energie zal geven. Je hebt tenminste 300 mg magnesium per dag nodig. Om magnesium binnen te krijgen, raden we aan om vis of volkoren brood te eten.

Amandelen en walnoten bevatten ook magnesium, maar in mindere mate. Donkere chocola bevat flavonoïden en deze helpen om je mentale prestaties en zelfs je gemoedstoestand te verbeteren. Deze stoffen zorgen voor een verhoging van de bloedstroom naar de hersenen. Hierdoor zal je je energieker gedurende de dag voelen.

Bewegen.

Alles wat gerelateerd is aan je dieet, is verbonden met je fysieke inspanning.

Dagelijks bewegen of trainen ondersteunt niet alleen de productie van endorfine (hierdoor zal je je gelukkiger voelen), maar het helpt ook om je bloed te laten stromen en je de energie te geven die je zo hard nodig hebt.

Auteur Lily Cullens

Lilly Cullens is de initiatiefnemer en het gezicht van de Slank-Dieet. Na lange strijd heeft zij geleerd dat gezond leven niet vanzelfsprekend is en dat je zelf iets moet doen voor je goede gezondheid.

Related Posts

Inzicht in Slapeloosheid en 5 Stappen om Sneller in Slaap te Vallen

Inzicht in Slapeloosheid en 5 Stappen om Sneller in Slaap te Vallen

Slapeloosheid treft op een of ander moment veel mensen. Bijna de helft van de volwassenen maakt in zijn leven een periode van slapeloosheid door. Bij mensen die lijden aan chronische slapeloosheid kan dit maanden of zelfs jaren aanhouden. De oorzaak van slapeloosheid...

10 Gezonde Voedingsmiddelen die Helpen Beter Concentreren + Mind Booster Review

10 Gezonde Voedingsmiddelen die Helpen Beter Concentreren + Mind Booster Review

Je luistert vaak naar het geroezemoes over voedingsmiddelen en voedingssupplementen, en je begint te geloven dat deze voedingsmiddelen alles kunnen, van het verscherpen van de focus tot het verbeteren van geheugen, aandacht spanne en hersenfunctie.

Maar werken ze echt? Het valt niet te ontkennen dat naarmate we ouder worden, ons lichaam samen met ons ouder wordt. Het goede nieuws is dat je je kansen op het behouden van een gezond brein kunt vergroten als je “slimme” voedingsmiddelen en dranken aan je dieet toevoegt. Hieronder kun je 10 voedingsmiddelen die helpen beter concentreren, vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: