Aardappeldieet – Kun Je Met Aardappeldieet Afvallen?

door | jan 2, 2020 | Dieet | 0 Reacties

Spread the love

Het aardappeldieet is een korttermijn dieet om snel gewicht te verliezen. Dit dieet duurt slechts 3 dagen en je kunt tot 3-5 kilo’s verliezen. Wil je weten hoe aardappeldieet werkt? Lees dan dit artikel verder.

Het klinkt misschien raar voor je dat aardappelen kunnen helpen bij het afvallen, omdat aardappelen meestal niet op de lijst van de voedingsmiddelen staan die worden aanbevolen om het gewicht te verliezen.

aanbieding ketox24

Integendeel, de aardappelen staan meestal op de lijst van voedingsmiddelen die je juist moet vermijden als je wilt afvallen. Weet je, de aardappelen zitten vol met zetmeel, dus koolhydraten, en het is niet echt iets dat de vet laat makkelijk verbranden.

Waarom dan ineens een aardappeldieet en wat is het geheim? Waarom wordt het aardappeldieet steeds populairder?

Laten we eens kijken wat er in de aardappel zit en of de aardappelen echt een vermogen hebben om gewichtsverlies te bevorderen.

Word je door aardappelen dik?

Je hebt je toch al afgevraagd hoeveel calorieën een aardappel heeft en word je door aardappelen dik.   Het hangt af hoe je aardappelen bereidt.

Aardappelen gebakken in olie in de vorm van frites, of in de vorm van chips verrijkt met additieven, aroma’s en een enorme hoeveelheid zout is zeker niet iets om te eten tijdens een aardappeldieet.

Hieronder kun je zien hoeveel calorieën in per type aardappelschotel zitten:

 • 100 g aardappelen bevatten 76 calorieën
 • Frieten bevatten 321 calorieën per 100 g
 • Gebakken aardappelen in de oven 140 calorieën per 100 g
 • Gekookte aardappelen ongeveer 100 calorieën per 100 g
 • 100 g chips bevat maar liefst 561 calorieën

Dit zijn enkele geschatte waarden. Aardappelen hebben verschillende soorten (rood, wit, zoete) en daarom kunnen calorieën per soort aardappelen enigszins variëren.

Met dit in gedachten, is het meteen duidelijker wat er in het aardappeldieet past en wat niet.

Laten we dit wat meer duidelijk maken.

De gemiddelde volwassene heeft ongeveer 2000 calorieën per dag nodig. Door aardappelen te eten voor het ontbijt, lunch en diner, gekookt of gebakken, kan je gewichtsverlies echt een succesvolle wending krijgen.

Aan de andere kant, het is duidelijk dat het eten van friet en chips (en dit zijn slechts calorieën per 100 g, terwijl je zeker meer dan 100g eet) slecht niet alleen voor gewichtsverlies is maar ook voor je gezondheid.

Wist je dat gekookte aardappelen een van de meest verzadigende voedingsmiddelen zijn?

In één test mensen die gekookte aardappelen aten konden langer volhouden zonder hongergevoel te krijgen en zelfs toen zij weer gingen eten, aten ze kleinere hoeveelheden dan mensen die ander voedsel aten.

Het is dus duidelijk dat het aardappeldieet regels bepaalde regels heeft, dus laten we ook kijken hoe aardappeldieet werkt.

Hoe werkt het aardappeldieet?

Het is een feit – aardappelen zitten vol met zetmeel. In combinatie met het water voel je je snel verzadigd. Dan hoef je niet meer te eten. Je gaat geen honger hebben.

Er zijn mensen onder ons die zelfs als ze geen honger hebben, eten. In feite, de meeste mensen met een overgewicht hebben dit probleem – ze eten ofwel omdat ze van het eten houden en ervan genieten, of ze gaan emotioneel hebben.  Als je ook zo iemand bent, dan moet je dit echter op een andere manier aanpakken.

Aardappelen zijn rijk aan vezels die de spijsvertering versnellen, wat vooral belangrijk is als je de luie darmen hebt.

Op zichzelf bevatten aardappelen niet echt veel calorieën, dus je blijft makkelijk binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Je blijft zelfs onder het aantal benodigde calorieën, wat leidt tot een sneller gewichtsverlies.

Het aardappeldieet heeft verschillende varianten en geen enkele duurt lang.

Dit kan je motiveren, omdat een dieet van 3 dagen volhouden niet hetzelfde is als het veranderen van je complete manier van eten.

Aan de andere kant, zoals met de meeste korte en monotone diëten geval is (zoals dit dieet of het bananendieet), de resultaten zijn van de korte duur. Kortom, na drie, vijf en zelfs zeven dagen verliest je overtollig water in je lichaam, terwijl de vetophopingen waarschijnlijk intact blijven.

Dus nogmaals, als je 3-5 kilo vochtgewicht wil verliezen, dan is het aardappeldieet iets voor jou.

Wat zijn de regels?

Het hangt van het soort dieet af.

Ze allemaal hebben gemeen dat:

 • Je eet de aardappelen elke dag.
 • Drink maar minstens 12 glazen water per dag
 • Je vermijdt alcohol. Je kunt koffie of thee met mate (geen suiker) en water drinken.
 • Geen snacks
 • Geen extra vet
 • Matige lichamelijke activiteit is in orde. Vermoei jezelf niet met zware training.

Het aardappeldieet werkt omdat je eigenlijk minder calorieën binnen krijgt dan je verbruikt. Gekookte of gebakken aardappelen zonder kruiden worden niet in grote maten gegeten, en dan zijn de resultaten ook snel zichtbaar.

Als je wilt dat je dieet werkt, kies dan een goede timing. Vermijd verleidingen en begin niet met een dieet op het moment van de vakantie.

Soorten aardappeldiëten

Er zijn verschillende soorten diëten met aardappelen, hoewel de essentie hetzelfde is – je eet alleen aardappelen en dat doe je gedurende 3 dagen. In sommige gevallen blijven mensen 5 of 7 dagen op dieet. En hier zijn ze:

Dieet met gekookte aardappelen

In deze variant worden alleen gekookte aardappelen gegeten. Geen zout, geen additieven. Als je deze regels helemaal niet kunt volgen, voeg dan wat caloriearme kruiden en mogelijk kleine hoeveelheden azijn toe. Van vetten kun je wat natuurlijke ongeraffineerde oliën gebruiken, zoals olijfolie, maar het beste resultaat krijg je zonder.

Je hoeft geen portie per maaltijd aardappelen te koken. Je kunt ineen keer voor de hele dag koken en kook de aardappelen in de schil. Schil alleen wat je gaat eten. Laat de rest in de schil staan. Dit beschermt de aardappelen tegen uitdrogen en je kunt het eten voor het middag- en avondmaal.

Houd dit dieet gedurende 3 dagen vast.

Dieet met gebakken aardappelen

aardappeldieet met gebakken aardappelenAls gekookte aardappelen niet als een goed idee klinken, probeer dan gebakken aardappelen. Wanneer je dit dieet volgt, dat ook maar 3 dagen duurt, eet je 1 kilo aardappelen per dag. Rekening houdend met het feit dat gebakken aardappelen 140 calorieën bevatten, je eet op deze manier 1400 calorieën. Dit is minder dan je normaal zou doen, en minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dus de resultaten zouden moeten komen.

Bovendien is het belangrijk om dagelijks meer dan 2 liter water te drinken. In feite worden 12 glazen water per dag aanbevolen, dat is meer dan 2 liter. Dit is niet alleen essentieel voor een goede hydratatie, water draagt ​​ook bij aan het gevoel van verzadiging.

Hoe worden aardappelen gebakken?

Was de aardappelen goed, snijd ze in grote plakjes (misschien zelfs de helften) en bak ze in de oven tot ze bruin zijn. Deel dit hoeveelheid in 5 maaltijden en eet gedurende de dag. Houd de intervallen tussen de maaltijden zo gelijk mogelijk aan.

Dieet met aardappelen en yoghurt

aardappeldieet met yoghurtMet deze variant kunt je tot 5 kilo verliezen in 3 dagen. Klinkt goed?

Als je van deze combinatie van ingrediënten houdt, hier is een gedetailleerd menu van diëten met aardappelen en yoghurt voor alle 3 dagen,

Het is belangrijk dat je de aardappelen zonder zout eet.

1e dag:

Ontbijt:

Een middelgrote gekookte aardappel en een glas yoghurt

Lunch:

Twee gekookte aardappelen en een glas yoghurt

Diner:

2 glazen yoghurt

2e dag:

Ontbijt:

1 kopje yoghurt

Lunch:

Zoals de eerste dag, twee aardappelen en een glas yoghurt

Diner:

1 gekookte aardappel en een glas yoghurt

3e dag:

Ontbijt:

1 aardappel gekookt maar deze keer geen yoghurt

Lunch:

Een gekookte aardappel en 1 kopje yoghurt

Diner:

Een glas yoghurt

Yoghurt is een geweldig supplement omdat yoghurt de darmfunctie reguleert. Het aardappeldieet is een zeer beperkt dieet en volg dit dieet niet langer dan 3 dagen.

Het aardappeldieet – ervaringen en resultaten

Met het aardappeldieet je krijgt wat je zoekt: 3-5 kilo minder in 3 dagen. De waarheid is, echter, dat het gewoon overtollig water uit het lichaam is verdwenen. Het is wel zo dat als je ziet dat de schaal kleinere aantallen toont, je zeker aangenaam verrast gaat worden en dat is het leuke aan dit dieet.

En wat kun je leren van het aardappeldieet?

Het feit dat je zo veel overtollig water in je lichaam hebt is zo en zo geen goede teken. Dit kun je als een hele goede signaal beschouwen dat je een verandering in je lifestyle moet brengen.

Water hoopt zich op wanneer je veel koolhydraatrijk voedsel eet en veel zout gebruikt. Vaak is ook zo dat de zout die je gebruikt ook nog te veel natrium bevat. Zowel dit mineraal als koolhydraten binden water aan zichzelf.

Het voordeel van dit dieet is dat je geen menu hoeft te bedenken en plannen hoeft te maken. Je eet de aardappelen en dat is het. En in tegenstelling tot sommige diëten die duur zijn, is dit dieet belachelijk goedkoop. Je verliest niet alleen kilo’s, je bespaart ook wat geld mee.

Velen beweren die de aardappeldiëten hebben gevolgd dat zij na 3 dagen meer verlangen naar eiwitten hadden dan naar snoep.

Dan is het een goed moment om wat eiwitrijke diëten toe te voegen of een gezonder dieet te kiezen dat alle voedingsmiddelen bevat.

Is het aardappeldieet gezond?

aardappeldieet, zoete aardappel dieet, hoe werkt het aardappeldieet, het aardappeldieet, aardappel dieet afvallen, aardappeldieet ervaringen, aardappel dieet recepten, aardappel dieet schemaOp de lange termijn is het niet raadzaam om slechts één soort voedsel te eten, hoe gezond dat voedsel het ook is. Dus, het aardappeldieet is een korttermijn dieet.

Een aardappel bevat veel koolhydraten, maar het is ook een goede bron van vezels en bevat ook wat  eiwitten.

Als je alleen aardappelen eet, krijg je veel B-6-vitamines (experts zeggen ongeveer 70% van je dagelijkse behoefte aan deze vitamine) en er zijn andere B-groepvitamines, hoewel in kleinere hoeveelheden – niacine, riboflavine, folaten en thiamine.

Bovendien bevatten de aardappelen vitamine C. Er is ook een wat mineralen aanwezig, naamelijk:

 • Magnesium
 • Fosfor
 • Koper
 • Zink
 • Kalium

De gezonde kant van dit dieet wordt ook ondersteund door het feit dat je minder behoefte aan snoep heeft en dat je geen chips gaat eten. Het beste van alles is dat je drie dagen hebt om in beeld te brengen hoe vaak je ongezond voedsel eet en hoe vaak je puur uit de verveling gedurende de dag eet.

Als je zo bekijkt dan is het aardappeldieet gezond. Er zijn echter de tips om dit dieet maximaal 15 dagen te houden. Hoewel er gevallen zijn waarin sommige mensen dit dieet een heel jaar hebben gevolgd, we bevelen je dat zeker niet aan!

Waarom mag jee aardappeldieet niet langer dan 3 dagen volgen?

Als je alleen aardappelen eet, gaat je gewoon wat voedingsstoffen missen.

92% van je calorieën komen puur uit de koolhydraten, terwijl vet en eiwitten niet voldoende aanwezig zijn.

Zonder voldoende eiwitten verlies je niet alleen gewicht, maar ook de spiermassa. Ook ga je niet genoeg ijzer in je voedsel hebben, en dit kan bloedarmoede veroorzaken.

Vetten zijn nodig voor een normale hersenfunctie, eiwitten voor spieren, allemaal samen voor een sterk immuunsysteem. Daarom heb je naast aardappelen ook ander voedsel nodig.

Is het de moeite waard om een ​​aardappeldieet te proberen?

Als je van aardappelen houdt, ga je gang, maar ga dan gelijk door met een gezond eiwitdieet en je kilo’s zullen zeker smelten.

Dit betekent:

 • Start je dag met een gezond ontbijt
 • Eet een verscheidenheid aan gezond voedsel, vermijd junkfood
 • Sporten en bewegen

En dat weet je al, toch?

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Kun je met aardappel dieet afvallen?” answer-0=”Ja, dat kan. Je kunt met aardappeldieet afvallen, maar je verliest geen vet maar alleen vocht die in je lichaam vastzit. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Is aardappeldieet gezond?” answer-1=”Aardappeldieet is een korttermijn dieet en mag niet langer dan drie dagen te worden gevolgd. Aardappelen bevatten echter ook veel gezonde voedingswaarden. Zo bevatten aardappelen diverse anti-oxidanten, ijzer, kalium, vitamine B1 en B6. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Hoeveel calorieën bevatten gekookte aardappelen?” answer-2=”Dat is sterk afhankelijk van de soort aardappelen. Maar gemiddelde energiewaarde bedraagt ongeveer 76 Kcal per 100 gram gekookte aardappelen.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: