Vroege Tekenen en Symptomen van Diabetes Type 2

door | jan 5, 2020 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Mensen die risico lopen op een ernstige aandoening, zoals diabetes type 2, moeten rekening houden met alle symptomen die aangeven dat hun lichaam in een gevecht verkeert. Alleen door bewust te zijn kan een persoon een escalatie van deze aandoening voorkomen. Daarom is erg belangrijk dat je symptomen van diabetes type 2 herkent.

Diabetes zal nooit een eenmalige strijd zijn, maar een levenslange worsteling. De diabetespatiënt leert luisteren naar berichten van zijn lichaam die duiden op een gebrek aan controle die medicatie of veranderingen in het dieet nodig heeft om te voorkomen dat een belangrijk systeem faalt.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste symptomen van diabetes type 2.

De grote drie symptomen van diabetes type 2

Vraag een arts of diabetesverpleegkundige wat de meest voor de hand liggende indicatoren zijn die iemand aan diabetes lijdt. Ze gaan gelijk drie belangrijke indicatoren vermelden dat je kunt aan diabetes type 2 denken. Ze gaan deze drie dingen noemen:

 • Polyurie,
 • Polydipsie en
 • Polyfagie

Deze medische termen, eenmaal afgebroken, gaan over gemakkelijk te herkennen menselijke drijfveren.

Dus, laten we dit een beetje verduidelijken.

Wat is Polyurie?

Polyurie is de medische term voor overmatig urineren. Polyurie komt vaak voor bij nieuwe, nog onbehandelde gevallen van diabetes. Deze aandoening wordt zelden door andere oorzaken veroorzaakt.

Hoe kun je Polyurie herkennen? Mensen die polyurie hebben plassen meer dan 3 liter per 24 uur. In sommige zeer ongewone gevallen kunnen mensen zelfs tot 20 liter per dag plassen! Ook word je vaak ’s nachts vaak waker worden om te gaan plassen.

Maar veel plassen is niet hetzelfde als vaak plassen. Een urineweginfectie kan een sterke aandrang tot urineren veroorzaken waardoor je vaak moet plassen.

diabetes type 2 symptomen

Wat is Polydipsie?

Polydipsie staat ook bekend als een onverzadigbare dorst. Dit is een medische term voor langdurige extreme dorst. Mensen die polydipsie hebben, moeten veel drinken waarbij meestal geen alcoholische drank wordt bedoeld, maar gewoon de hoeveelheid water of waterige vloeistoffen (cola, sinas, koffie, thee, melk).

Ook hier moet je een beetje met conclusie trekken voorzichtig zijn. Uitdroging kan ook op polydipsie wijzen. Maar, als deze dorst een langere tijd duurt, dan is raadzaam dat je suikerspiegel gaat meten.

Wat is Polyfagie?

Ten slotte verwijst de medische gemeenschap naar extreme honger als polyfagie. Polyfagie is een medische term die in geneeskunde wordt voor zeer ongewoon en sterk hongergevoel gebruikt en het kan een symptoom van diabetes type 2 zijn.

Je vraag je nu zeker af of dat een symptoom van diabetes kan zijn. Je lichaam verandert de suiker die zich in voedsel bevindt in brandstof dat wordt glucose genoemd. Maar als je diabetes hebt, kan glucose je cellen niet bereiken. Je lichaam leidt het in plaats en vraagt je meer te eten.

Buitengewoon sterk hongergevoel kan ook door andere oorzaken ontstaan, maar dat is niet echt vaak het geval.

Het belangrijkste om te onthouden is dat deze symptomen zich tegelijk voordoen en niet worden behandeld door routinematige behandelingen.

Dit zijn drie duidelijke symptomen dat iemand zijn diabetes type 2 ontwikkelt of de bloedsuiker niet onder controle heeft.

Enkele minder voor de hand liggende symptomen voor diabetes type 2

Onverklaarbaar gewichtsverlies is een vaak voorkomende slecht teken. Als iemand snel gewicht verliest zonder echt mee bezig te zijn, beschouwt hij of zij dit misschien eerst als een zegen, maar het kan ook een symptoom van diabetes type 2 zijn.

Het lichaam kan meer watergewicht afwerpen door meer te plassen.  Door ongevoelige insuline worden calorieën uit de suiker niet opgenomen waardoor het lichaam uit eigen vetvoorraad energie krijgt.

Een ander symptoom  van diabetes type 2 kan zijn dat mensen zich vermoeid voelen of de hele tijd willen rusten. Dit is ook een vaak voorkomende teken dat bloedsuikerspiegel is verhoogd. Mensen geloven dat overmatige suiker hen een high geeft, maar ze vergeten vaak gevaren dieovermatige suiker inname met zich mee brengt.

Simpel gezegd, het lichaam krijgt niet de juiste voedingsbalans. Zonder de juiste voedingsstoffen zal het lichaam van een persoon moeite hebben om goed te functioneren.

aanbieding ketox24Depressie, angst of stressgevoeligheid kunnen de vroege waarschuwingssignalen van diabetes zijn. Nogmaals, dit kunnen symptomen van andere medische problemen zijn, maar ze zullen over het algemeen niet reageren op routinematige behandeling. De tekenen zijn ook aanwezig met meer traditionele diabetes symptomen.

Gevoelloosheid en pijn in voeten en handen wijzen op mogelijke schade aan de zenuwuiteinden door overtollige suiker. Mensen moeten zich bewust zijn van deze pijn die de frequentie en verspreiding volgt. Het kan beginnen met één voet voordat het naar de andere springt. De pijn kan in intensiteit toenemen of de kuiten beklimmen.

Al deze symptomen als zij zich af en toe voordoen, lijken misschien geen gevolgen te hebben. Maar, als deze symptomen zich laten oplopen, kunnen  mensen het patroon van diabetes type 2 zien zich vormen.

Door hun lichaam te luisteren en vaak bloedsuiker controle te laten doen, kunnen mensen vroegtijdig diabetes op tijd ontdekken. Negeer de tekens niet. Let goed op je gezondheid en zorg goed voor jezelf.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wat zijn de meest voorkomende symptomen van diabetes type 2?” answer-0=”

 • Vaak plassen.
 • Zich heel dorstig voelen.
 • Je erg hongerig voelen – ook als je gegeten hebt.
 • Extreme vermoeidheid.
 • Wazig zicht.
 • Snijwonden / kneuzingen die langzaam genezen.
 • Gewichtsverlies – ook al eet je meer (type 1)
 • Tintelingen, pijn of gevoelloosheid in de handen / voeten (type 2)” image-0=”

” headline-1=”h2″ question-1=”Kun je genezen van diabetes type 2?” answer-1=”Hoewel er geen remedie voor type 2 diabetes bestaat, diverse onderzoeken tonen aan dat het voor sommige mensen wel mogelijk is om deze aandoening te keren. Door dieetveranderingen en gewichtsverlies kunt u mogelijk normale bloedsuikerspiegels bereiken en vasthouden zonder medicatie. Dit betekent niet dat je volledig bent genezen. Diabetes type 2 is een voortdurende ziekte.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat is de oorzaak van diabetes type 2?” answer-2=”Diabetes type 2 ontstaat wanneer het lichaam resistent op insuline wordt of wanneer de pancreas niet in staat is voldoende insuline aan te maken. Waarom precies dit gebeurt, is onbekend, hoewel genetica en omgevingsfactoren, zoals overgewicht en inactief zijn de belangrijkste factoren lijken te zijn.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Kan wandelen diabetes genezen?” answer-3=”Diabetes is een aandoening die de bloedsuikerspiegel beïnvloedt en veel ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt als het onbehandeld of ongecontroleerd blijft. Er is geen remedie voor diabetes, maar het kan in remissie gaan. Mensen kunnen diabetes onder controle brengen met medicatie en veranderingen in levensstijl.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: