Hoe Rooster je een Pompoen in de Oven

door | nov 7, 2017 | Gezonde Recepten | 0 Reacties

Spread the love

Een geroosterde pompoen uit de oven is een vooral gezond, maar ook een heerlijk gerecht. We hebben verschillende manieren voor u gevonden om te laten zien hoe rooster je een pompoen in de oven en welke kruiden je het best kunt gebruiken.

Er zit echter iets in die pompoen uit de oven dat ons met de voorouders bindt. Dit najaar treffen wij pompoenen bijna overal. Een geroosterde pompoen smaakt het beste als de pompoen in een ouderwets brandhout oven wordt gebakken. Maar wie heeft zo’n oven tegenwoordig? Wij gebruiken thuis een elektrische oven en ik vind dat pompoen gebakken in een elektrische oven ook lekker is. We raden u aan de pompoen in plakjes of stukjes te snijden, met de specerijen te verrijken en de magie kan beginnen.

 Hoe Rooster je een Pompoen in de Oven – Heel Eenvoudig

Hoe Rooster je een Pompoen in de OvenEen schoongemaakte pompoen in tweeën gesneden (of plakjes) besprenkelen met een beetje olijfolie en vervolgens bakken in de oven totdat de pompoen zacht wordt. Door verschillende kruiden te combineren, kunt u een zoete, zoute of pittige geroosterde pompoen maken. Het is wel heel belangrijk dat je pompoen goed schoon maakt en dat je na het schoonmaken de pompoen goed droog maakt met een keukenrol of zo.

Hoe Rooster je een Pompoen in de Oven – Pittige en Zoute Pompoen

In stukken of plakjes gesneden pompoen met olijfolie besprenkelen en met het mengsel van zout en peper, rozemarijn, salie en tijm bestrooien. Vervolgens plaats je die pompoenstukken in een ovenblik en op 200C tussen 45 minuten tot een uur bakken totdat de pompoen zacht wordt. Als je van een pittige variant houdt, dan kun je in het kruidenmengsel ook hete pepers toevoegen. De pompoen is ook erg smakelijk met gehakte komijn.

Voor een pittige pompoen kun je diverse combinaties van kruiden gebruiken.  Je kunt slechts olijfolie met peper gebruiken. Maar ook kun je een combinatie van knoflookpoeder, koriander, wilde tijm en chili aan het mengsel toevoegen. Geloof mij, het is erg lekker.

Hoe Rooster je een Pompoen in de Oven – Zoete Pompoen

Toch is de zoetste versie het meest geliefd. Een beetje olie, boter, kaneel, bruine suiker… Mooie combinatie, toch? Maar mijn voorkeur gaat uit naar de versie met kaneel en honing – een prachtige smaakcombinatie voor pompoenstukjes, toch? Natuurlijk kun je met de ahornsiroop over de pompoen doen. Ook lekker. Een interessante versie is dat je fijn gesneden walnoten met honing mengt en dan 15 minuten voor het einde van het bakken over de pompoen doet.

Hoe Rooster je een Pompoen in de Oven

Heb je ook suggesties? Wat voor soort pompoen vind je het lekkerst? Schrijf hieronder wat jij van deze combinaties vindt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

BREINBOOST

Related Posts: