Huismiddel Tegen Blaasontsteking – 6 Adviezen Tegen Blaasontsteking

door | nov 17, 2017 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

De blaasontsteking wordt door de uropathogene E. coli-bacteriën in 90 procent van de gevallen veroorzaakt. Er is gelukkig een huismiddel tegen blaasontsteking bekend om er op natuurlijke manier van af te komen. In dit artikel laat ik je zien hoe jij een van de meest populaire natuurlijke antibiotica zelf kunt maken.

Deze natuurlijke antibiotica zou dit onplezierige probleem na de eerste keer van gebruik moeten wegnemen. Veel bacteriën weten soms als een boemerang terug te keren. Sommige natuurlijke remedies kunnen dit voorkomen.

Wanneer deze vier natuurlijke ingrediënten, elk met zijn krachtige heilzame werking gemengd worden, krijg je een krachtig medicijn. Deze medicijn helpt ook mensen die al jaren worstelen met deze bacterie.

Huismiddel Tegen Blaasontsteking – Wat Hebben Wij Nodig

In de juiste verhouding gemengd als een krachtig antibioticum, de wortel van peterselie, citroen, honing en olijfolie verwijderen de vervelende bacteriën en bovendien heeft het een antivirale werking.

Ingrediënten

  • 250 gram peterseliewortel
  • 1 citroen met schil
  • 250 gram biologische honing (bij voorkeur van salie)
  • 2 dl olijfolie

Voorbereiding:

De wortels van peterselie en citroen met schil in stukken snijden. Vervolgens alle ingrediënten, inclusief honing en olijfolie, fijn in een blender hakken. Je krijgt een klonterige massa die in de koelkast bewaard moet worden. Neem elke ochtend een lepel voor het ontbijt. Na paar dagen al zou je het verschil kunnen merken. Als het mengsel op is, dan zou de ontsteking helemaal weg moeten zijn.

Opmerking:

  • het zou goed zijn als je de honing bij een gecertificeerde imker koopt
  • citroen zou biologisch moeten zijn. Als je citroenen in de winkel koopt, doe ze dan in koud water waaraan je een beetje zuiveringszout hebt toegevoegd. Spoel het daarna goed af.
  • de peterseliewortel moet ook goed worden gewassen.

Huismiddel Tegen Blaasontsteking – Wat Kun Je Nog Tegen Blaasontsteking Doen

1. Drink veel water.

Hoewel dat niet klinkt als iets bijzonders, dit is juist het beste wat je voor je blaas kunt doen. Het water kan helpen de bacterie uit te spoelen. Neem de aanbevolen 8 glazen water per dag of meer. Dit versnelt het ‘reinigende’ proces van je blaas.

2. Plas regelmatig

Houd de urine niet te lang vast en stel jouw vertrek naar het toilet niet uit. Door urine in te houden, help je de bacteriën sneller te groeien en vermenigvuldigen. Bij op tijd naar het toilet te gaan, verminder je het aantal bacteriën in je blaas en de kans om geïnfecteerd te raken is aanzienlijk lager.

3. Drink peterselie thee

Peterselie werkt als een diureticum waardoor de giftige stoffen uit de nieren worden uitgewassen. Dit versnelt het genezingsproces. Om de urineweginfectie te voorkomen is het noodzakelijk om peterselie thee te drinken. Voor deze thee zijn er twee theelepels droge peterselie en 250 ml water nodig. Plaats de peterselie in het kokend water en laat het 6 tot 10 minuten staan.

4. Komkommer eten

Dankzij de grote hoeveelheid water is deze groente ideaal voor het ‘reinigen’ van de blaas. Het geeft je voldoende vocht en dat helpt je om bacteriën te verwijderen. Door grote hoeveelheid zwavel en kalium dat deze groente bevat, wordt urinezuur uit de nieren verwijderd en helpt het lichaam om vasthouden van het vocht te verminderen.

5. De onderbuik warm houden

Bij urineweginfecties is de buik niet alleen pijnlijk tijdens het plassen, de Infectie kan blijvende ongemak in het onderste deel van je lichaam veroorzaken. Om dit te verlichten kan de warmte de blaasspieren helpen ontspannen.

6. Drink cranberrysap

Cranberry wordt vaak gebruikt bij de behandeling van urinewegenaandoeningen. De cranberry’s bevatten Proanthocyanidinen. Deze stof zorgt ervoor dat de Escherichia Coli (E-coli) bacteriën die verantwoordelijk zijn voor blaasontsteking zich niet aan de blaaswand kunnen hechten. Het dagelijks drinken van twee glazen ongezoet cranberrysap is voldoende om blaasontsteking te voorkomen.

Huismiddel Tegen Blaasontsteking – Extra Advies

Vermijd chocolade, cafeïne en citrusvruchten want zij kunnen irritatie van de blaaswand veroorzaken en de bacteriën kunnen makkelijker binnen in de blaas komen. Citrusvruchten kunnen de zuurgraad van de urine verhogen en het plassen zal aanzienlijk pijnlijker worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: