Overgang en Afvallen – 6 Tips om Af te Vallen Tijdens Overgang

door | feb 3, 2018 | Dieet | 0 Reacties

Spread the love

Bijna iedere vrouw boven de 40 krijgt er mee te maken, zij komen al snel een paar kilo aan. Ze zouden het liefst deze kilo’s zo snel mogelijk weer kwijt willen. Wat is de beste manier om dat aan te pakken? Je zou denken dat de overgang en afvallen een lastige combinatie is. Dat is ook zo, maar het kan echt.

De eerste wat vrouwen in deze situatie gaan denken is om minder te gaan eten. Maar als jij minder gaat eten, wordt jouw hongergevoel sterker waardoor jij straks weer veel meer gaat eten dan dat nodig is.

Meeste vrouwen proberen een maaltijd over te slaan. Dat moeten ze zeker niet doen. Het lichaam heeft voedingstoffen nodig om energie op te bouwen. Een betere methode is om te kijken wat je eet.

Afvallen tijdens de overgang moet je slimmer aanpakken. Het is erg belangrijk dat je kleine wijzigingen aanbrengt in je eetgewoontes om zelfs tijdens deze moeilijke periode af te vallen. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe jij ook kunt afvallen tijdens de overgang en een slanke figuur kunt bereiken.

black latte kopen

HOE JE GEMAKKELIJK THUIS 26 KILO KUNT VERLIEZEN [gedetailleerd recept]

Overgang en Afvallen Tip #1 – Vermijd Suikers

Tijdens de overgang hebben veel vrouwen met hormonale schommelingen te maken. Deze hormonale schommelingen kunnen veel invloed hebben op de bloedsuikerspiegel waardoor de bloedsuikerspiegel in de war kan raken. Dat kan voor veel pieken gaan zorgen. Gewicht handhaven wordt hierdoor veel moeilijker.

De beste manier om je bloedsuikerspiegel in balans te houden is om suiker en suikerhoudende voedingsmiddelen te vermijden. Je moet nooit zomaar alles uit je dieet gooien. Je komt met die methode echter ook geen stap verder. Vaak is dit niet de beste manier om een gezonder voedingspatroon te implementeren.

In plaats van de geraffineerde suikers kun je diverse natuurlijke suikers gebruiken. Gebruik dadels, rozijntjes, gedroogde vijgen of honing om je behoefte aan suikers te vervullen.

Overgang en Afvallen Tip #2 – Vermijd Vetarme Producten

Diverse “light” producten zijn alles behalve gezond. Deze producten bevatten vaak vetten die helemaal niet gezond zijn. Dat zijn de vetten die je juist moet vermijden tijdens de overgang.

In de overgang heeft jouw lichaam gezonde vetten nodig om te helpen het hormon oestrogeen te produceren. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken.

Dus, in plaats dat je vetarme voedingsmiddelen consumeert, beter is juist meer hoogwaardige plantaardige vetten te gebruiken. Deze plantaardige vetten zijn rijk met vitamine E, antioxidanten, omega-3 vetten en andere waardevolle voedingstoffen.

Waar vind je deze voedingstoffen? Deze stoffen zijn te vinden in de zaden, noten, avocado’s, olijven. Behalve plantaardige vetten kun je ook de consumptie van vis wat verhogen. De visolie is ook een bron van waardevolle voedingstoffen.

Overgang en Afvallen Tip #3 – Anders Afslanken

De meeste vrouwen die in de overgang zijn en ook proberen af te vallen doen dat met de technieken zoals zij dat 20 jaar geleden hebben gedaan. Afvallen tijdens de overgang is een stuk moeilijker dan als je een twintig plusser bent.

De reden dat deze methode niet werken zijn:

  • Verandering van de stofwisseling
  • Verlaagde fysieke inspanning
  • Minder calorieën nodig

Wat is de beste manier om tijdens de overgang jouw gewicht onder controle te houden? Gelukkig, er valt wel wat te doen om gewichtstoename tegen te gaan. Je kunt in principe twee dingen doen:

  1. Dagelijkse inname van de calorieën te verlagen
  2. Meer gaan sporten en actiever te zijn.

Om de dagelijkse inname van de calorieën te verlagen en jouw dieet aan jouw behoeftes aan te passen kun je dit boek gebruiken. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om je doel te bereiken.

Overgang en Afvallen Tip #4 – Drink Voldoende Water

Voldoende water drinken is erg belangrijk, vooral als je wilt afvallen. Het water zuivert je lichaam en boost jouw stofwisseling. Als je niet genoeg water drinkt dan krijg je meer trek naar suiker en snacks dat verder tot gewichtstoename leidt.

Hoeveel water moet je per dag drinken? Een anderhalve tot  twee liter water per dag is een gezonde hoeveelheid. Deze hoeveelheid dient verhoogt te worden bij warme weer of bij lichamelijke inspanning.

afvallen tijdens de overgangOvergang en Afvallen Tip #5 – Stop Emotioneel Eten

Veel vrouwen die in de overgang zitten hebben veel last van stress. Sommige vrouwen nemen snacks om de stress tegen te gaan.

Je moet beseffen dat je ook een mens bent en dat je met af en toe iets lekkers te nemen niets mis is. Echter, dat is niet de beste manier om tegen stress te vechten.

Je hebt, namelijk, andere manieren om je emotionele momenten aan te pakken. Maak er een gewoonte van om je vriendin te bellen, of om te gaan sporten of om je hond uit te laten. Veranderen van omgeving heeft veel invloed op je emotionele toestand.

Overgang en Afvallen Tip #6 – Beperk Calcium Inname

Als je calciumsupplementen neemt, dan dien je ermee te stoppen of ten minste voorzichtig te zijn. Bij het volgen van een goed en gezond dieet is het onnodig om nog extra calcium te consumeren.

Als je toch van mening bent dat je wat extra calcium nodig hebt, verhoog dan de  consumptie van groene bladgroenten of calciumrijke zuivel.

Conclusie

Het is erg belangrijk als je tijden de overgang wil afvallen om de moed niet te verliezen. Afvallen tijdens de overgang is waarschijnlijk moeilijk maar niet onmogelijk. Volg de bovenstaande tips, wees vasthoudend en het resultaat zul je vast snel zien. Dat is een stralend mooi lichaam, zelfs in de overgang.

[button-green url=”http://www.paypro.nl/producten/Slank_door_de_Overgang/33202/29846″ target=”” position=”center”]KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER AFVALLEN TIJDENS DE OVERGANG[/button-green]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: