Tijdens het eten van watermeloen meeste mensen gooien zaden weg.
Degenen die dat niet doen en een deel van de zaden opeten, helpen eigen spijsvertering, maar dat is helaas alles. De zaad passeert intact door het spijsverteringskanaal en bidt slechts mechanische hulp om spijsvertering te verbeteren, maar de meeste van hun heilzame ingrediënten blijven ongebruikt.
Om van de helende eigenschappen van de watermeloenzaden te profiteren is noodzakelijk deze te koken, hakken of bakken om bij de waardevolle inhoud te komen.
Watermeloenzaden bevatten voedingsvezels die van essentiële belang zijn voor de normale werking van het spijsverteringskanaal. Tevens helpen deze voedingsvezels bij bestrijden van intestinale parasieten, evenals bij de behandeling van patiënten met geelzucht en ontsteking in het lichaam.
Zaden van watermeloen bevatten citrulline stof die werkt als een antioxidant, bevordert de groei van bloedvaten en heeft een gunstig effect bij arteriosclerose, hoge bloeddruk, angina pectoris en erectale disfunctie bij mannen.
Watermeloenzaden bevatten gezonde ingrediënten die erg goed zijn voor de behandeling bij ontstekingen van nier- en urinewegen. De thee van de diverse watermeloenzaden zal hepen om stenen en zand uit de nieren te verwijderen .
Hier is het magische recept:
Verse watermeloenzaden hakken in de blender.
Kook de gemalen zaden in twee liter water gedurende 15 minuten. Deze hoeveelheid is genoeg voor twee dagen. De derde dag maak je een pauze.
Dit proces blijf je herhalen een aantal weken op dezelfde tijdstippen – twee dagen drinken en dan één dag pauze.
Verzamel tijdens de zomer voldoende hoeveelheid zaden om ze genoeg te hebben voor de langere gebruik als watermeloenen niet beschikbaar zijn.
Watermeloenzaden zijn goed om het hart en de spieren structuur van het lichaam te versterken. Ook versterkt het geheugen en verbeterd concentratie.
Watermeloenzaden zijn uitstekende bron van magnesium, ijzer, vitamine A, B, C, antioxidanten, calcium, mangaan, niacine en halfverzadigde gezonde vet.
0 reacties