6 Tips om Het Risico Op Een Hartaanval of Beroerte te Verminderen

door | feb 20, 2018 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Ieder jaar krijgen zo’n 41.000 mensen in Nederland een beroerte. Dat zijn er ongeveer 113 mensen per dag. Ongeveer 80% van de mensen dat een beroerte hebben gekregen, heeft een herseninfarct. Ook 20% van zulke mensen heeft een hersenbloeding. Mensen met een hersenbloeding overlijden hieraan meer dan 2 keer zo vaak dan mensen met een herseninfarct.

Door meer te letten naar onze voeding en onze levensstijl, kunnen we dat hoge percentage van het risico op een hartaanval of een beroerte verminderen. Deze aanpassingen hoeven niet drastisch te zijn. Als dat zo’n geval is, waarom zou je het niet toepassen?

Voedingstips die het risico op een hartaanval of beroerte verminderen.

Hoewel het zeker is dat veel van deze ziekten ook gedeeltelijk genetisch bepaald kunnen zijn, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat we er ook in een zekere mate controle over hebben.

Zowel hartaanvallen als beroertes zijn  de twee de belangrijkste doodsoorzaken bij zowel mannen als bij de vrouwen.  Het risico bij de vrouwen om deze kwallen te krijgen, is het afgelopen jaar erg  gestegen.

Het aantal gevallen van beroerte blijft toenemen en dat is niet alleen omdat de bevolking in het algemeen vergrijst, maar ook vanwege slechte voeding, stress en een sedentaire levenswijze.

Een ander feit dat de relevantie van de studie gepubliceerd in het tijdschrift “American Journal of Clinical Nutrition” aangeeft, wijst erop dat we vaak wachten tot we 50 jaar oud zijn voordat we beginnen met het verbeteren van onze levensstijl en gewoonten.

Meestal gaan mensen pas in dit leeftijd meer met hartproblemen, hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk te maken te hebben.

Waarom beginnen we niet eerder meer over onze gezondheid te denken? Is het niet beter voor je gezondheid om problemen te voorkomen ven zo meeste problemen in de toekomst te vermijden?.

Zonder twijfel is het waard om vandaag nog te beginnen met het invoeren van kleine veranderingen in je dieet en levensstijl, waardoor je ongeacht je leeftijd beter gaat voelen.

Hoe verbeter je jouw dieet?

Hier zijn een paar manieren om je dieet te verbeteren. Hieronder vind je een paar tips dat je kunt zonder al te grote moeite toepassen. Now, begin dan maar…

1.      Laten we eerst het zout en vet verminderen

De meeste traditionele voedingspatronen bevatten in het algemeen een hoog gehalte aan vetten en zout. Het maakt niet uit of we in Europa of in Amerika wonen, in de afgelopen jaren hebben we allemaal een aantal gezonde, karakteristieke gewoonten verloren.

Misschien is dit te wijten aan onze manier van leven, ons werk, altijd haast hebben…. Uiteindelijk kopen we voorbereid voedsel in de supermarkt, omdat we geen tijd meer hebben om zelfgemaakte maaltijden te maken.

Of het is mogelijk dat je stijl van koken, zoals je het van huis uit hebt geleerd, zeer rijk is aan rood vlees, gefrituurd voedsel of andere gerechten met veel calorieën, die je meer problemen dan voordelen brengen.

Verander vandaag nog je manier van eten en vermijd vetten en zout.

zout en vet

2.     Zeg ja tegen rood gekleurde groenten.

Er zijn een aantal groenten die geweldig zijn en helpen om hartaanvallen en beroertes te voorkomen. Wil je een voorbeeld dat altijd onderdeel van je dieet zou moeten zijn? De tomaat.

Deze groente helpt bij het voorkomen van deze ziekten dankzij de stof lycopeen, waarvan bekend is dat het bloedstolsels vermindert. Een interessant feit is dat tomatensaus meer lycopeen bevat dan verse tomaten, omdat dit pigment tijdens het koken pas goed loskomt.

tomaat en aardbeien

3.     Vervang witte bloem door volkoren meel.

Dit is een belangrijke factor bij het verminderen van het risico op een hartaanval of beroerte. Probeer vanaf vandaag om wit brood te vervangen door rogge- of volkorenbrood, altijd met volkoren granen en nooit meer geraffineerd.

Je moet ook volkoren rijst en pasta eten, omdat deze zullen bijdragen aan een vermindering van cholesterol, pieken in de bloedsuiker helpen voorkomen en helpen bij het reguleren van je eetlust.

4.     Zeg ja tegen aardbeien en appels.

Het is een goed idee om een groene appel in je ontbijt op te nemen en voor de lunch kun je een heerlijke salade maken met spinazie, aardbeien en noten.

Lekker! Je moet weten dat appels rijk zijn aan fytonutriënten die ideaal zijn om te helpen bij de bestrijding van hart-en vaatziekten en tegelijkertijd ook perfect zijn om LDL te helpen verminderen, de zogenaamde slechte cholesterol.

En wat kunnen we zeggen over aardbeien… Wist je dat ze rijk zijn aan kalium, fytonutriënten en vitamine C? Dit is een perfecte combinatie om het risico op een beroerte bestrijden.

Eet gerust een kom met zes verse en schone aardbeien, maar vergeet niet: voeg er geen suiker aan toe!.

5.     Iedere dag een halve lepel kaneel.

Slechts vijftien gram is al een verbetering voor je gezondheid en het helpt bij het voorkomen van het risico op een hartaanval of beroerte.  We zullen uitleggen waarom kaneel zo gezond is:.

  • Het vermindert het niveau van suiker in het bloed.
  • Het helpt om de niveaus van LDL-cholesterol en triglyceriden te verlagen.
  • Het helpt de vorming van bloedstolsels te voorkomen.
  • Boost ons metabolisme waardoor wij snellr gewicht verliezen

6.     Twee keer per week vette vis eten.

Volgens de statistieken van een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift “American Journal of Clinical Nutrition” hebben mensen die minstens twee keer per week vette vis eten veel minder kans op het optreden van een hartaanval en een beroerte.

Vette vis is rijk aan eiwitten, en vooral omega 3, een gezonde olie die kan helpen voorkomen dat bloedstolsels ontstaan.

Vergeet niet om dit in je dieet op te nemen en daarmee meer op je gezondheid te letten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: