Wat is het Verschil Tussen Verliefd Zijn en Houden Van?

door | mrt 20, 2020 | Relatie | 0 Reacties

Spread the love

Is verliefd zijn en houden van hetzelfde?

Vaak worden liefde en verliefdheid als synoniemen gezien. Zijn er misverstanden hierover? Komt liefde noodzakelijkerwijs voor na verliefdheid? Kunnen we van iemand houden, ook al waren we niet verliefd?

De vraag hoelang een liefde kan duren en wanneer de liefde begint, stelt iedereen die het een of het ander heeft ervaren. Het is niet ongebruikelijk dat we deze twee gevoelens niet eens kunnen onderscheiden. Het is nog minder zeldzaam dat wanneer de magie is verdwenen, we dezelfde persoon in een ander licht zien.

Waar is al die magie gebleven?

Vraag jezelf af hoe vaak is het bij je opgekomen dat je vanuit een euforische staat gewoon niet meer geïnteresseerd bent in een persoon, en terwijl je dacht dat er liefde tussen jullie twee was? Om deze reden is het belangrijk onderscheid te maken tussen verliefdheid en liefde.

Hoewel we persoonlijk kunnen denken dat de symptomen van verliefdheid en liefde hetzelfde zijn, de realiteit bewijst dat dit niet zo is. Om de verschillen in deze emoties van elkaar te onderscheiden, is er ervaring voor nodig, het kost ook de tijd en je moet de hele situatie op een volwassene manier bekijken.

We twijfelen er niet aan dat iedereen een mooie romance gaat meemaken, maar we geloven ook dat het fundamentele verschil tussen deze twee stadia van de emotionele kennismaking – liefde en verliefdheid – op tijd bekend moet zijn.

Symptomen van verliefd worden

Heb je ooit een romance gehad die je nooit bent vergeten? Herinner je je de eerste liefde van school, van een reis of van een persoon waar je al lang aan hebt gedacht? Wat hebben deze gedachten gemeen?

Het antwoord is: verliefdheid. Een onverklaarbare kracht die ons naar die andere persoon aantrekt. Ik denk dat het zo’n euforie, passie en idealisering jegens een persoon zo sterk is dat je zelfs tijdens het lezen van deze tekst een spectrum van subtiele emoties gaat ontwaken. Oh ja, dat is wat euforie en zogenaamde “vlinders in je buik” doen.

We zijn getuige dat verliefd worden een fantastische ouverture voor liefde kan zijn.

Dit gevoel van “waanzin” over een iemand duurt echter niet eeuwig.

[bctt tweet=”Experts geloven dat zulke intense emoties tot een jaar kunnen duren.” username=”@kerimd”]

Als je je afvraagt ​​waarom dit zo is, waarom het mooiste gevoel zo kort duurt en waarom deze emotie zo snel verdwijnt, het antwoord kan je teleurstellen: het gevoel verliefd zijn is namelijk niet een realistische ervaring van liefde.

Het is als een smaakmaker die je opdoet, het smaakt heerlijk en je vergeet wat je eigenlijk eet. Stel je voor dat je geen vlees eet, maar alleen de kruiden. In het begin is het voldoende, maar na een tijdje ga je merken dat je honger hebt.

Het is hetzelfde wanneer je op een persoon valt, die chemie trek je aan, je denkt aan niets en niemand anders en vooral in de fase van emotionele gekte ben je klaar om alles te doen voor je geliefde.

Wat gebeurt er als er teleurstelling ontstaat, als die illusie van een volmaakte man verdwijnt?

De man die gisteren met je lachte, begint je plotseling te ergeren, plotseling worden zijn gebreken ondraaglijk.

Waar is die perfecte wereld nu waar vogels fluiten en waar je gelukkig bent?

Het verdween op het moment dat de waanzin in je hoofd verdween. Dus de symptomen van verliefdheid langzaam gaan verdwijnen.

Tekenen van verliefd zijn die je moet weten

Experts noemen verschillende psychologische mechanismen die ons raken tijdens verliefd zijn. Daar zijn we ons niet eens van bewust.

Hoewel er al is gezegd dat het heel gemakkelijk is om liefde en verliefdheid met elkaar te verwarren, bieden we een paar signalen die we allemaal hebben in de “vlinders in de maag” -fase, wat betrouwbare tekenen van verliefdheid zijn.

verliefd zijn en houden van1. Selectieve perceptie

Dit mechanisme verwijst naar signalen die niet passen in het beeld dat een geliefde heeft over de partner. We kiezen selectief wat we willen zien. We gaan slechte functies selectief uit het zicht verwijderen of transformeren in iets schattigs en authentieks. Hoe vaak is het bij je opgekomen dat een eigenschap van je partner je in eerste instantie aardig leek, terwijl dat later dezelfde eigenschap de reden voor je breuk was?

2. Overstatement

Een verliefd persoon erkent de kwaliteiten die een partner bezit, maar overschat hun waarde. Hij is de beste, de mooiste, de slimste. Niemand is zo interessant als hij. Oh, die ideale man wordt het centrum van je wereld. Denk je echt dat hij geen gebreken heeft?

3. Minimalisatie

Hoewel verliefdheid bepaalde gebreken in een partner herkent, het belang van die gebreken worden vaak verminderd. Telkens als ik aan minimalisatie denk, denk ik aan een vriendin die altijd de betekenis van de gebreken van haar partner heeft afgezwakt. Hij is altijd perfect en er zijn niet veel gebreken. Hoeveel van ons bagatelliseren de tekortkomingen van onze partner en beschermen ze ergens tegen de wereld?

4. Onderdrukking

Een persoon herinnert zich situaties uit het verleden op zo’n manier dat hij zich alleen de acties van die partner herinnert die goed zijn, terwijl alle andere acties gewoon worden vergeten en ‘onder het tapijt worden geduwd’. Het is vooral belangrijk om het onderdrukkingsmechanisme van onbeantwoorde of onmogelijke liefde te specificeren. Deze ervaring kan jarenlang misleidend zijn.

5. Fantasie

Dit psychologische mechanisme is een verbeeldingskracht van een toekomstige relatie en planning voor een gemeenschappelijke toekomst. Door verbeeldingskracht worden partners steeds meer geïdealiseerd.

De bovengenoemde cruciale stadia van verliefdheid zijn bij mannen en vrouwen gelijk. Het enige verschil is de intensiteit van de gevoelens die betrokken zijn.

Studies hebben aangetoond dat mannen sneller verliefd worden dan vrouwen.

Afgezien van de fysieke kenmerken die mannen voor het eerst opmerken, kunnen de kwaliteiten en opvoeding die een persoon heeft niet over het hoofd te worden gezien. Als een man kwalitatief hoge eigenschappen in het andere geslacht detecteert, is het proces van verliefdheid nog intensiever. Bij vrouwen daarentegen gebeurt dit proces geleidelijk en zorgvuldig.

Onderzoek heeft aangetoond dat bij vrouwen de behoefte aan een veilige, toegewijde en emotionele relatie een van de basiskenmerken is die cruciaal zijn om gefascineerd te worden door een man.

Wat is houden van?

Onlangs hoorde ik een fenomenale waarheid die zegt dat wanneer je van iemand houdt, je houdt van hem voor hem, niet wat die man voor jou doet. De waarheid is dat liefde complex is, ik denk dat niemand alles wat liefde is kan begrepen. Daarom is het niet verrassend dat mensen niet eens het juiste verschil tussen liefde en verliefdheid kennen.

Liefde komt wanneer je de persoon in het juiste licht ziet, na teleurstelling, na een gevecht en besef dat je man je ook kan kwetsen en teleurstellen. Als je daarna in zo’n relatie blijft, weet dan dat je het voor liefde doet.

Het is misschien niet euforisch en je zult geen vlinders in je buik voelen, maar je zult in jezelf weten dat deze persoon er voor je is, zowel voor de goed als voor het kwaad.

Liefde is een gevoel van erbij horen. Het is een gevoel als je je partner realistisch ziet. Als je dapper nederlagen doorstaat. Als het niet het fysieke uiterlijk is dat telt, zijn het alle kwaliteiten die iemand bezit.

Liefde is wanneer je samen een appartement schoonmaakt, wanneer je iemand bedekt omdat je aan hem of haar denkt in een droom. Liefde hou je bij de persoon. Liefde is geweldig.

Verliefd zijn is niet hetzelfde als liefde.

wat is houden vanWat is het verschil tussen verliefd zijn en houden van

Het fundamentele verschil tussen verliefd zijn en liefde ligt in de relatie met een persoon. Een verliefde man zou zeggen: ‘Ik kan niet zonder jou’. Aan de andere kant zou een liefhebbende man zeggen: ‘Ik kan wel zonder jou, maar het is aardiger met jou!’ Dit is waar de volwassenheid van de emoties wordt weerspiegeld.

Hoewel we subjectief vaak verwarren in liefde en verliefdheid, de makkelijkste manier om een ​​verschil te zien is als je een geliefde een tijdje uit je leven laat gaan. Of het nu een dag of een week is, je gaat zelf een verandering in je emoties voelen. Van de beroemde: “Ik kan niet leven zonder jou!” tot “. Ik mis zijn glimlach …”

Het is niet ongebruikelijk dat euforie gewoon kan verdwijnen. Ik was bijvoorbeeld wanhopig verliefd op een collega, ik zag hem elke dag en fantaseerde constant over hem. Ik dacht dat het liefde was.

Maar toen hij naar een ander kantoor verhuisde en ik hem niet meer zag, verdween ook zijn beeld.

Ik vergat geleidelijk zijn karakter, stopte met aan hem te denken. Euforie was weg. Toen wist ik het verschil tussen verliefd zijn en liefde.

Veelvoorkomende misvattingen die we hebben als het gaat om liefde en verliefd zijn

Emoties zijn niet zwart of wit. Om de chemie tussen twee mensen te begrijpen, is een uitgebreide observatie en overweging van alle feiten vereist. Daarom is het belangrijk om een ​​basisonderscheid te maken.

Chemie tussen de mensen, seksuele verlangen of iets anders zijn geen goede basis voor de relaties. Ze trekken ons naar elkaar toe, maar hoe kun je met deze energie de gezamenlijke problemen overwinnen, samen winkelen, of nadenken over huwelijk en kinderen.

Dit gevoel gaat na een tijdje verdwijnen en als je een relatie met een man wil opbouwen, is chemie gewoon niet genoeg. Leuk elkaar vinden en sympathie zijn het begin, maar het opbouwen van relaties vereist inspanning.

Ik denk vaak aan een vriendin die een relatie met een man heeft gehad, alleen vanwege haar herinnering aan het begin van dat romance die ze ongelooflijk opwindend en perfect vond. Zoals ze zegt, nam hij sterren uit de hemel voor haar.

Toen deze sterren verdwenen, verdween ook hun relatie. Na een paar maanden toen de verliefdheidsfase voorbij was, realiseerde ze zich dat haar perfecte man niet echt perfect was. En echt, waarom zou iemand in een relatie blijven alleen omdat hij een aantal leuke momenten had?

Als ik denk aan mijn mislukte relaties, herinner ik me ook de liefde en teleurstellingen. Ik weet nu ook dat zelfs veel liefde hebben soms niet genoeg is om bij iemand te blijven. Zelfs liefde hebben is geen garantie voor een goede relatie.

verliefd zijnZelfs liefde garandeert ook geen geluk!

Maar, wij moeten de wereld niet alleen maar zwart zien, emoties hebben wij nodig in ons leven. Ze ondersteunen ons en maken ons vervuld. Zij kunnen teleurstellend zijn, maar ook het kan zijn dat sommigen gevoelens gaan je verrassen, want je moet je er tenslotte van bewust zijn dat dit de mooiste momenten in het leven zijn die ons ook als betere mensen maken dan we nu zijn. Wanneer ga je echt al deze gekke dingen doen voor de liefde, zo niet nu?!

Loop niet weg voor dergelijke ervaringen, het kan niet perfect zijn, het is misschien wel de beste tijd van je leven, wees gewoon niet bang om alle stadia van liefde te ervaren. Of het nu liefde of verliefdheid is, wij geloven dat het geweldig is om beide kanten van deze medalje te ervaren.

Ben je nog single? Heb je moeite om een goede, passende partner te vinden? Dan heb ik een goed nieuwsvoor jou.  Deze dating site kun je helpen om een passende, leuke en betrouwbare partner te vinden. Probeer maar. Het kost je niets om je aan te melden. Klik op deze link om je aan te melden. Succes! 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: