9 Redenen om een Crash Dieet te Vermijden & Beter Doe Dit…

door | jul 4, 2020 | Dieet | 0 Reacties

Spread the love

Een crash dieet is in deze deel van het jaar helaas vrij populair. De vakantie staat ​​voor de deur, wat betekent dat het zelfvertrouwen keldert bij het besef dat we niet allemaal op Kendall Jenner in een bikini lijken. En zo beginnen de crashdiëten …

Trots op je lichaam zijn, of het algemene gebrek daaraan, is een probleem op zich. Maar de andere zorg over het bovenstaande scenario is de schade die een crash dieet aan je gezondheid kan toebrengen.

Hoewel een crash dieet je kan helpen die extra kilo’s te verliezen om op tijd aan die Costa del Sol jouw mooiste uitvoering te laten zien, zijn de resultaten over het algemeen van korte duur en kunnen ze uiteindelijk een negatief effect hebben op je lichaam en geest.

De risico’s van crash dieet en andere fouten bij het afvallen

De risico’s van een crash dieet zijn de gevolgen niet waard, vooral als er een veilige en effectieve manier is om af te vallen.

Een van de grootste problemen met een crashdieet is dat het crash dieet je metabolisme kan vertragen, wat in feite het tegenovergestelde resultaat oplevert waarnaar je op zoek bent.

Hoewel je in het begin misschien heel snel enkele kilo’s kunt afvallen, gaat je stofwisseling in de toekomst alleen maar leiden tot meer gewichtstoename als je stofwisseling langzamer wordt. Dit jojo-effect dat gepaard gaat met rage- of crashdieet is gebruikelijk omdat een snel gewichtsverlies tot meer honger leidt.

Een snel gewichtsverlies leidt niet alleen tot gewichtstoename vanwege een trager metabolisme, maar kan het je ook een verzwakt immuunsysteem bezorgen en het kan zelfs uitdroging van je lichaam veroorzaken.

Je wordt gemakkelijk verleid door het snelle gewichtsverlies van een crash dieet, maar hier kun je precies zien hoe een crashdieet je lichaam negatief kan beïnvloeden:

1. Een crash dieet vertraagt je stofwisseling

Een snelle stofwisseling is de sleutel om snel af te vallen, maar een crash dieet kan je metabolisme juist verlagen. Spierafbraak is veel groter bij extreme diëten, in plaats van een gestage, langdurige benadering. Minder spieren hebben vertragen je stofwisseling, wat verlaagt het aantal calorieën dat je verbrandt terwijl je rust en dit leidt uiteindelijk gewichtstoename.

2. Dit dieet verzwakt je immuunsysteem

Door jezelf essentiële mineralen en vitamines te onthouden, loop je het risico je immuunsysteem te verzwakken. En we weten allemaal dat een laag immuunsysteem de kans op ziek worden veel groter maakt – niet wat je wilt terwijl je op vakantie bent.

Als je alle vette voedingsmiddelen uit je dieet schrapt, kan het opnemen van in vet oplosbare vitamines zoals A, D, E en K problematisch zijn.  Deze vitamines zijn nodig om je immuunsysteem te ondersteunen. Dus, als je ze niet hebt, kan dit als gevolg problemen veroorzaken.

3. Het veroorzaakt ketonen productie

Met een zeer koolhydraatarm dieet kan je lichaam vetzuren gaan afbreken om ketonen te produceren. Je hebt misschien gehoord van ketonen als je ooit het keto-dieet hebt gelezen. Natuurlijk, het kan ervoor zorgen dat je een paar kilo kwijtraakt, maar het heeft ook enkele schadelijke bijwerkingen, waaronder misselijkheid, slechte adem en lever- of nierproblemen.

het droog trainen protocol voor vrouwen

4. Een crash dieet kan dehydratie van je lichaam veroorzaken

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige diëten, zoals aardappelen dieet, leiden tot zo’n snel gewichtsverlies? Het komt omdat je watergewicht verliest, maar dat is niet ideaal voor gewichtsverlies op de langere termijn.

Glycogeenvoorraden, die een energiebron zijn die water bindt, zijn sneller uitgeput dan de vetcellen die het water afgeven. Dus als je weer begint te eten, zal je lichaam de glycogeen- en wateropslag aanvullen en volgt gewichtstoename. Je loopt daardoor het risico op uitdroging, wat zich met hoofdpijn en duizeligheid kan uiten.

5. Het kan hartproblemen veroorzaken

Crash-dieet kan een aantal positieve resultaten hebben, bijvoorbeeld het verlagen van de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegels. Maar ze kunnen ook een aantal potentieel schadelijke effecten op het hart hebben als gevolg van verhoogde hartvetwaarden die kunnen optreden.

Iedereen met hartproblemen moet met hun arts overleggen voordat ze aan een crash dieet beginnen, omdat het risico bestaat dat hartproblemen al vroeg in het dieet optreden.

crash dieet

6. Het kan kwaliteit van je huid, haar en nagels verslechteren

Als je uiterlijk belangrijk voor jou is, dan kan dit je ervan overtuigen om crash-dieting te vermijden. Als je een crash dieet volgt, beperk je de hoeveelheid essentiële vitamines en voedingsstoffen die je lichaam opneemt.

Dit kan op zijn beurt een negatief effect hebben op je fysieke uiterlijk. Het gebrek aan essentiële voedingstoffen kan worden weerspiegeld in je haar, waardoor het er glansloos uitziet, uitvalt en over het algemeen je gebrek aan de juiste vitamines weerspiegelt. Evenzo kan je huid droog aanvoelen en kun je last krijgen van acne.

7. Een crash dieet kan constipatie veroorzaken

Een crash dieet kan ook leiden tot buikproblemen. Als je niet de juiste voedingsstoffen in je dieet krijgt, kan dit leiden tot onregelmatige of inconsistente stoelgang. Kijk naar de consistentie van je ontlasting om erachter te komen of je dieet gezond is.

Als het te dun of te moeilijk is om naar wc te gaan, dan is dat een teken dat je een dieet moet veranderen. Neem contact met je huisarts op als dit langer dan twee dagen duurt.

8. Het kan je moe maken

Hoewel crashdiëten tot een snel een aanzienlijk gewichtsverlies kunnen leiden, komt het grootste deel van dit gewicht uit de vermindering van glycogeen- en waterreserves in het lichaam. Dit kan leiden tot energieverlies, waardoor je zich vermoeid voelt.

Evenzo, door de vermindering van vitamines en voedingsstoffen die worden ingenomen tijdens een crash dieet, kan je lichaam geen energie produceren, waardoor je zich traag en moe voelt.

9. Het crash dieet kan je stemming beïnvloeden

Wil je mopperend met vakantie gaan? Een crash dieet volgen en met vakantie te gaan is misschien niet de meest gelukige combinatie. Crash diëten kunnen de afgifte van corticosteron uit de hersenen veroorzaken, wat ons vatbaar voor een verhoogd stressniveau maakt, en ook prikkelbaarheid en het risico op depressie verhogt. Je kunt ook een slechte concentratie en verstoorde slaap ervaren, wat tot vermoeidheid kan leiden.

Een alternatief voor een crash dieet

De drie pijlers van gewichtsverlies zijn het eten van gezond, natuurlijk voedsel, regelmatig sporten en het gezond houden van lichaam en geest. Bij het Droog Trainen Protocol voor vrouwen ligt de focus op het consumeren van minimaal verwerkte, hele voedingsmiddelen met een lage caloriewaarde.

Fruit, groenten, volle granen, zetmeelrijke groenten, peulvruchten, magere eiwitbronnen en magere, calciumrijke voedingsmiddelen zijn de belangrijkste hoogtepunten van het aanbevolen eetplan dat je helpt verzadigd en gevoed te houden, zonder honger te lijden.

In plaats van jezelf onder druk en gevaar te stellen met een crash dieet, probeer jezelf meer tijd te geven met regelmatige realistische doelstellingen te creëren voor gewichtsverlies.

Met veranderingen in de levensstijl op langere termijn zult je eerder een verschil maken van een strakker en gezonder lichaam, terwijl je de onrust vermijdt om uzelf een voedzaam en uitgebalanceerd dieet te ontnemen.

Hier zijn 11 kleine dingen die ik je adviseer in plaats van een crashdieet om je gezondheid te verbeteren:

 • Vermijd alcoholgebruik
 • Verminder de inname van suikerhoudend voedsel en minder verwerkt voedsel
 • Voeg meer magere eiwitten toe aan je dieet
 • Streef naar een dieet dat rijk is aan groenten en fruit en noten, peulvruchten en volle granen
 • Maak gebruik van Ketox24 Afslank druppels (die kunnen je helpen om je gewichtsverlies te versnellen)
 • Vermijd voedingsmiddelen die transvetten bevatten, maar ga voor gezonde vetten
 • Verhoog in de voeding oplosbare vezels
 • Door een regelmatig niveau van fysieke activiteit te behouden, blijft je metabolisme hoger, om nog maar te zwijgen van de enorm positieve effecten van lichaamsbeweging op je geestelijke gezondheid.
 • Probeer een vorm van lichaamsbeweging te vinden die je leuk vindt en doe je best om deze in je dagelijkse routine in te passen. Het is bekend dat gewichtheffen spiermassa opbouwt en spierverbranding meer calorieën verbrandt dan vet
 • 150 minuten matig intensieve training per week, met enige weerstandstraining wordt aanbevolen
 • Probeer 10000 stappen per dag te lopen

In plaats van je lichaam te beperken, overweeg dan een dieet en trainingsprogramma zoals het Droog Trainen Protocol voor vrouwen dat je naar veilig en permanent gewichtsverlies leidt.

Wat is Droog Trainen Protocol voor Vrouwen?

​Dit is een digitaal product van Droog Trainen Academie. Met dit programma kun je binnen 8 – 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​strakker​ en mooier gevormd lichaam met meer definitie (​zonder jojo-effect).

Dit programma zorgt ervoor dat:

 • Met dit programma hoef je jezelf NIET uit te hongeren met een strenge en extreem lage calorie dieet om een beetje vet te verliezen die sneller terugkomt dan dat ie eraf gaat. Sterker nog, dit is hoe je jouw stofwisseling in de war brengt ​waarbij de kans groot is dat ​jij uiteindelijk meer vet krijgt dan je in eerste instantie verloren hebt.
 • Het Droog Trainen Protocol voor vrouwen bespaart je honderden euro’s per maand die je zou aan nutteloze supplementen en andere “magische” pillen spenderen om de beloftes op te volgen die ze nooit waarmaken.
 • Dit programma zorgt ervoor dat jij NIET super strict of “clean” hoeft te eten om snel vet te verliezen. Ook hoef je favoriete voedingsproducten niet te verbannen om een ​mooi strak lichaam te krijgen. Jij kunt alles eten wat je lekker vindt en toch vet verliezen en spiermassa opbouwen.
 • ​Jij NIET een koolhydraatarm dieet hoeft te volgen ​om een strak​, slank en gespierd ​lijf te hebben. In tegenstelling tot wat sommige “guru’s” online tegen je zeggen. Integendeel, makers van dit programma denken dat het wellicht verstandig is om het aantal koolhydraten juist vrij hoog te houden.
 • Dit programma zorgt ervoor dat jij niet elke paar uur een maaltijd moet eten om je stofwisseling een “boost” te geven om je calorieverbranding hoog te houden. ​Jij kunt eten in een maaltijdschema dat praktisch goed voor jou werkt waardoor jij een mooi strandlichaam met een laag vetpercentage krijgt…
 • ​Met Het Droog Trainen Protocol voor vrouwen hoef je niet uren per week als een hamster op een cardio apparaat hoeft te lopen. Deze nutteloze apparaten geven je de hoop dat je vet gaat verliezen ​met als resultaat dat je uiteindelijk teleurgesteld achterblijft. Waarom? Omdat je een jaar later nog steeds niet het lichaam van je dromen hebt. Een vraagje: hoeveel cardio hamsters ken jij die een strak strandlichaam hebben?
 • ​​Je trainingsschema hoeft niet iedere week veranderd te worden om je spieren te “verwarren”. ​​Je maakt vooruitgang juist ​door je spieren ​hetzelfde te laten doen. ​Op deze manier zorg je voor een betere motoriek en techniek met een nadruk op specifieke oefeningen (6 belangrijke bewegingspatronen). Verwarren van de spieren is dus niet de juiste strategie (wat ze ook tegen je zeggen) …
 • Met dit programma oor vrouwen hoef je NIET uren per dag in de sportschool te besteden aan allerlei moeilijke oefeningen en oneindig veel sets te doen om een mager resultaat te bereiken (ook al zegt het trainingsschema van ​je favo Insta model dat ​dit het beste is). Sterker nog, dit is een fantastische manier om jezelf constant op te blazen en uiteindelijk NERGENS te komen.

Veilig en effectief afvallen met Het Droog Trainen Protocol

Als je om een ​​aantal redenen wilt afvallen, is veilig doen essentieel, niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor het bereiken van je doel om af te vallen.

“Het is belangrijk om veilig af te vallen”, vullen Henry en Rinus de coaches van Droog Trainen Academie. “Matig gewichtsverlies kan het risico op diabetes, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker verlagen. 1 tot 2 pond per week verliezen, wordt door de meeste experts aanbevolen.”

“Mensen denken dat ze een kortere weg naar gezondheid kunnen nemen en dat is gewoon niet het geval”, legt Henry uit. “We vechten tegen een industrie die ons verslaafd heeft gemaakt aan vet, suiker en zout. En uiteindelijk moeten we allemaal terug naar een gezond dieet. ”

Bij het evalueren of een bepaald dieet plan is het belangrijk om rekening te houden met de algemene gezondheidsvoordelen die dat dieet biedt, evenals de duurzaamheid ervan. Als een dieet bijvoorbeeld het tellen van calorieën inhoudt, zult je het waarschijnlijk niet op lange termijn kunnen volhouden en in feite al het gewicht (en nog wat) terugwinnen zodra je met dat dieet stopt.

In feite zijn ALLE crash diëten – hoe ze ook worden beschreven, of de claims die ermee verband houden – niet gezond of duurzaam. Het Droog Trainen Protocol voor vrouwen daarentegen is beide en biedt daarom zowel verbeterde gezondheidsresultaten en een mooi en strak lichaam dat je droomt.

Gecombineerd met een fitnessprogramma dat je helpt vet te verliezen en spieren op te bouwen, ben je op weg om je ultieme doelen voor gewichtsverlies te bereiken zonder de angst je stofwisseling te beschadigen of honger te lijden.

Als je te zwaar bent en met nadelige bijwerkingen leeft, is afvallen essentieel om je gezondheid terug te krijgen. Dit betekent echter niet dat je jezelf van voedzaam voedsel moet beroven om paar kilo’s kwijt te raken.

Met het veilige, effectieve en haalbare Droog Trainen Protocol voor vrouwen kun je in feite afvallen, je stofwisseling een boost geven en je gezondheid verbeteren zonder honger te lijden.

In plaats van de negatieve gevolgen van een crash dieet te riskeren, met dit programma hebben honderden vrouwen ontdekt dat dit programma, ondersteund door wetenschappelijk bewezen resultaten, laat zien hoe succesvol goed eten en regelmatige lichaamsbeweging kunnen zijn.

Klik Hier om naar Het Droog Trainen Protocol Voor Vrouwen te Gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: