Appelazijn en Afvallen – Nieuwe Feiten Afvallen & Appelazijn

door | jul 8, 2020 | Dieet | 0 Reacties

Spread the love

Er zijn veel claims rond appelazijn over hoe appelazijn gezond is, van dat het helpt bij heel veel problemen rondom hart en vaatziektes tot dat het gewichtsverlies kan bevorderen. Er zijn aanwijzingen dat azijnzuur, een bestanddeel van azijn, tot op zekere hoogte kan helpen bij het afvallen.

Mensen zoeken naar informatie over een breed scala aan gezondheidsonderwerpen in Google en andere zoekmachines. Dat is geen verrassing.

Maar ik was verrast toen ik hoorde dat ‘appelazijn afslankdieet’ een van de snelst stijgende zoekopdrachten voor gezondheidsonderwerpen voor Google was in 2020. En toen ontdekte ik dat appelazijn al eeuwenlang medicinaal wordt gebruikt!

Waarom de hernieuwde interesse? En, nog belangrijker, werkt het?

Sommige onderzoeken hebben aangegeven dat het nemen van appelazijn bij een caloriebeperkt dieet mensen met overgewicht kan helpen hun gewicht te verminderen.

Deze studie en andere hebben echter slechts een zeer kleine steekproefomvang en wetenschappers moeten nog meer onderzoek doen.

In dit artikel zullen we onderzoeken wat appelciderazijn is, hoe het kan helpen bij het afvallen, de andere gezondheidsvoordelen en hoe je het kunt gebruiken.

Zie ook: Glucomannan Afvallen – 1 Nieuw Wondermiddel om Af te Vallen?

Wat is appelazijn?

Appelazijn komt van appels die zijn geplet, gedistilleerd en vervolgens gefermenteerd. Het kan in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd of als supplement worden ingenomen.

Al duizenden jaren worden verbindingen die azijn bevatten vanwege hun veronderstelde genezende eigenschappen gebruikt. Het werd gebruikt om de lichaamskracht te verbeteren na een ziekte, voor “ontgiften”, als antibioticum en zelfs als behandeling voor scheurbuik.

Hoewel niemand appelciderazijn meer als antibioticum gebruikt (tenminste, niemand zou dat moeten doen), is het recentelijk als een goed hulpmiddel om af te vallen, aangeprezen. Waar is het bewijs hiervoor?

Mensen kunnen appelazijn gebruiken als supplement, als geneesmiddel en in eten en drinken.

Mensen gebruiken appelazijn al eeuwenlang als gezondheidshulpmiddel. Vóór insuline was azijn een folk remedie tegen diabetes. Tegenwoordig gebruiken mensen appelazijn in het eten, drinken en vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen.

Producenten maken appelciderazijn door eerst appelcider te maken.

Om dit te doen, mengen ze appels, suiker en gist en laten ze het mengsel gisten. Dit proces zorgt voor alcohol.

Specifieke bacteriestammen zetten de alcohol vervolgens om in azijnzuur. Als alle alcohol verdwenen is, wordt het mengsel appelazijn benoemd.

Omdat appelazijn bacteriën en gist bevat, beweren sommige mensen dat dit een bron van probiotica is. Probiotica zijn micro-organismen die de gezondheid ten goede komen.

Moet je troebele of heldere appelazijn kopen

De meeste werkzame stoffen zitten in ongefilterde appelazijn. De meeste vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren zitten in de troebele appelazijn. Tegenwoordig worden bijna alle soorten azijn gefilterd en bewerkt vanwege het feit dat veel mensen liever een heldere azijn willen kopen.

Als je azijn van de beste kwaliteit wilt, dan is aan te raden dat je de troebele, onbewerkte appelazijn zoekt. De meeste grote supermarkten verkopen appelazijn maar het is beter om een bezoek te brengen aan een natuurwinkel. Hier heb je de meeste kans om de onbewerkte, biologische variant van appelazijn te vinden.

appelazijn afvallen

Helpt appelazijn bij het afvallen?

Er zijn aanwijzingen dat appelazijn kan helpen bij het afvallen wanneer mensen het combineren met een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Een studie uit 2018 onder 39 mensen had gedurende 12 weken de impact van een caloriearm dieet en appelazijn geanalyseerd in vergelijking met een caloriearm dieet zonder de appelazijn te gebruiken.

Onderzoekers ontdekten dat de deelnemers die appelazijn namen:

  • Meer gewicht hadden verloren
  • Hadden een lagere body mass index (BMI) en
  • Hun cholesterol- en triglycerideniveaus verbeterden

Deze bevindingen laten zien dat appelazijn andere bewezen methoden voor gewichtsverlies kan ondersteunen.

Een recent onderzoek liet zien dat het dagelijks gebruik van appelazijn tot een gewichtsverlies kan leiden, vermindering van de tailleomtrek en helpt bij de verminderen van de buikvet.

Een andere kleine studie met 20 deelnemers keek naar de effecten van het dagelijks nemen van 20 milliliter appelazijn in het water. De onderzoekers vonden een lagere BMI bij de 10 mensen met overgewicht en een lagere nuchtere bloedsuikerwaarde bij de andere 10 proefpersonen die diabetes type 2 hadden.

Appelazijn kan er ook voor zorgen dat mensen zich na het eten langer vol voelen.

Een cross-over studie in de Journal of Diabetes Research merkt op dat azijnzuur, een van de verbindingen in appelazijn, helpt de snelheid waarmee voedsel de maag verlaat te vertragen bij gezonde mensen en mensen met diabetes type 1.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel sommige studies vinden dat appelazijn bij het afvallen helpt, omvang van deze studies is erg klein, met een laag aantal deelnemers en conclusies dat je daaruit kunt trekken is nogal bescheiden.

Het is onwaarschijnlijk dat bij alleen appelazijn te gebruiken, zonder een goed afvalprogramma de BMI van een persoon drastisch zal veranderen.

Het hoge gehalte aan azijnzuur of misschien andere verbindingen kunnen verantwoordelijk zijn voor de veronderstelde gezondheidsvoordelen. Hoewel de aanbevelingen voor “dosering” variëren, zijn de meeste in de orde van grootte van 1 tot 2 theelepels voor of tijdens de maaltijd.

Andere gezondheidsvoordelen van appelazijn

Appelazijn kan voor sommige mensen andere gezondheidsvoordelen hebben.

Veel onderzoeken naar appelazijn zijn klein, maar er zijn vroege aanwijzingen dat dit kan helpen:

Andere studies die wetenschappers bij ratten hebben uitgevoerd, tonen aan dat appelazijn kan helpen bij wondgenezing, hersengezondheid en bloeddrukverlaging.

Onderzoekers hebben deze resultaten echter niet bij mensen gerepliceerd, dus het is onduidelijk of appelazijn dezelfde voordelen zou hebben.

Sommige mensen beweren dat appelazijn het lichaam helpt om gifstoffen te verwijderen, maar wetenschappelijk bewijs ondersteunt deze theorie niet.

Appelazijn is geen vervanging voor medische behandeling, vooral niet voor aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk of ernstige infecties. Iedereen met deze aandoeningen moet advies bij hun arts vragen.

troebele appelazijn

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van de appelazijn

Appelazijn is meestal veilig, maar kan voor sommige mensen bijwerkingen of nadelen hebben.

De zuurgraad van appelazijn kan het tandglazuur afslijten, vooral als een persoon het onverdund consumeert. Om deze reden is het een goed idee om appelazijn te verdunnen in eten of drinken.

Een persoon kan ook een rietje te gebruiken bij het drinken of om gelijk na het inname van de appelazijn, tanden te gaan poetsen.

Andere mogelijke bijwerkingen en interacties zijn onder meer:

Als een persoon een reeds bestaande gezondheidstoestand heeft of medicijnen gebruikt, moet hij een arts raadplegen voordat hij appelazijn gaat proberen.

Je moet de azijn nooit drinken in zijn pure vorm. Op deze manier kan azijn het weefsel van de mond en de slokdarm beschadigen en zoals we al gezegd hebben, het kan leiden tot tanderosie.

Appelazijn in de combinatie met medicijnen is niet aan te raden. Op deze manier kunnen mensen die insuline gebruiken wat problemen krijgen.

Hoe appelazijn te gebruiken

Een oudere studie uit 2009 wees uit dat het dagelijks innemen van een kleine dosis azijn de meest effectieve manier was om het te gebruiken om af te vallen.

Een persoon kan appelazijn op verschillende manieren gebruiken, waaronder:

  • Als supplement
  • Als geneesmiddel
  • In het eten en drinken

Iemand die wil afvallen, kan dagelijks proberen om een kleine hoeveelheid appelazijn in water te nemen. Een voorbeeld hiervan zijn 1-2 theelepels in een glas water, samen met een caloriearm dieet en meer fysieke activiteit.

Appelazijn werkt ook goed als mensen het mengen met olijfolie als slasaus.

Samenvatting

Appelazijn heeft een aantal potentiële gezondheidsvoordelen. Sommige wetenschappelijke studies geven aan dat appelazijn en azijnzuur mensen met overgewicht kunnen helpen om een ​​meer gematigde BMI te bereiken, vooral in combinatie met een goed afvalprogramma.

Om appelazijn te consumeren, kun je de appelazijn het beste in het water verdunnen of aan het eten en drinken toevoegen.

Mensen met chronische gezondheidsproblemen of die medicijnen gebruiken, moeten hun arts raadplegen voordat ze appelazijn proberen.

Mag ik appelazijn dagelijks drinken?

Gebruikelijke dosering per dag is 15-30 ml. Kortom, 1-2 eetlepels appelazijn – gemengd met water of toegevoegd aan een saladedressing. Mijn advies is om te beginnen met een eetlepel per dag en dan de dosering te verhogen tot 2 eetlepels per dag als je geen bijwerkingen merkt.

Wanneer moet je appelazijn drinken?

Appelazijn kan de bloedsuikerspiegel helpen beheersen, de symptomen van PCOS te bestrijden en gewichtsverlies te bevorderen. Een typische dosis is 1-2 eetlepels (15-30 ml) gemengd met water en voor of na de maaltijd ingenomen. Onderzoek ondersteunt geen beweringen dat het de spijsvertering kan verbeteren en hartaandoeningen, kanker of infectie kan voorkomen.

Kan appelazijn nieren beschadigen?

Het zuur in appelazijn kan het glazuur van uw tanden aantasten. Misschien is aan te raden om wat water door te slikken nadat je appelazijn hebt gedronken. … Als je een chronische nierziekte heeft, kunnen je nieren mogelijk niet het overtollige zuur dat samengaat met het drinken van appelazijn verwerken.

Voor wie is appelazijn niet geschikt?

De appelazijn is niet geschikt voor mensen die diabetesmedicijnen en insuline gebruiken. Het is wel zo dat van appelazijn is bekend dat het diabetes voorkomt, maar als je al diabetesgeneesmiddelen of insuline gebruikt, vermijd dan appelazijn. Deze medicijnen verlagen uw bloedsuikerspiegel en in combinatie met deze medicatie kan je bloedsuikerspiegel te laag worden.

Moet je appelazijn drinken met warm of koud water?

Appelazijn en honing worden vaak gecombineerd in de volksgeneeskunde. Het mengsel wordt over het algemeen verdund in het warm water en gedronken voor het slapengaan of bij het opstaan. Er wordt beweerd dat deze mengsel gewichtsverlies bevordert en seizoensgebonden allergieën bestrijdt en bloeddruk verbetert. Toch richt het meeste onderzoek zich op de effecten van elk ingrediënt afzonderlijk.

Kan appelazijn de lever ontgiften?

Een vermeend voordeel van appelazijn is het vermogen om de lever te ontgiften.

Appelazijn is rijk aan ontgiftingseigenschappen en kan de bloedsomloop in het leverontgiftingsproces bevorderen. Door de bloedstroom en filtratie te bevorderen en de energie in de lever te stimuleren, kan appelazijn helpen bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen die zich in een overweldigde of ongezonde lever kunnen ophopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: