10 Gezonde Alternatieven Voor Chocolade Die Onder 100 Calorieën Bevatten

door | feb 13, 2020 | Dieet | 0 Reacties

Spread the love

De meeste mensen hebben ooit in hun leven een enorme trek aan chocolade ervaren. In feite is chocolade voor veel mensen die proberen af ​​te vallen, dieetvijand nummer één, en een lekkernij waarmee mensen vaak een liefde/haat-relatie hebben. Het is gewoon algemeen bekend dat de chocolade veel vet en calorieën bevat en een belangrijke bijdrage levert aan gewichtstoename wanneer het te vaak wordt geconsumeerd. De chocolade is vaak een traktatie die we gewoon niet kunnen weigeren. In deze tekst gaan wij een aantal alternatieven voor chocolade benoemen die je kunnen helpen om die enorme trek  aan chocolade te stillen.

Is chocoladeverslaving een dieetmoordenaar?

Velen beweren dat chocoladeverslaving de oorzaak is van hun gewichtstoename, en inderdaad is gebleken dat chocolade veel stoffen bevat die plezierige en stimulerende effecten op het lichaam en vooral geest hebben. Er zijn echter veel andere voedingsmiddelen die hogere doseringen van deze stoffen bevatten. Toch hebben deze voedingsmiddelen lang niet zo een effect op de geest en lichaam als een stukje chocolade. Dus, daar is er geen excuses te vinden voor zondigen. Velen van ons houden ook vast aan dat beroemde onderzoek dat liet zien dat chocolade rijk met antioxidanten is en dat goed voor het hart is. Meeste chocoladeliefhebbers gebruiken dat feit als een goed excuus om een extra ​​blokje te nemen. Hoewel dit zeker het geval is, is er ook een feit dat chocolade ook een enorme hoeveelheid vet, suikers en calorieën bevat. Er is geen twijfel over mogelijk dat dit aan gewichtstoename kan bijdragen. Het zou veel beter zijn om in plaats van een stukje chocola een ​​tomaat of wat aardbeien te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten ook boordevol antioxidanten en andere vitamines, maar ze zijn arm aan calorieën en die zijn vrijwel vetvrij. Het is ook belangrijk om te weten dat als een donkere chocolade met een hoog percentage van cacao deze bovengenoemde voordelen biedt, een Mars-reepje niet dezelfde gezonde eigenschappen heeft.

Waarom we naar chocolade verlangen?

Dus waarom verlangen we zoveel naar chocolade? Een mogelijke rede is dat het verlangen naar chocola is gebaseerd op het stigma dat aan de chocolade wordt gegeven. Velen zien het als iets dat moet worden vermeden en ze passen zichzelf zo aan, wat later tot de sterkere verlangens leidt. Of misschien zijn we gewoon verslaafd aan de geweldige smaak en hoge suiker- en vetgehaltes dat een stukje chocola heeft. Of je nu chocolade eet als een tussendoortje, of omdat je honger hebt, of om je zoetekauw te bevredigen een ding is zeker: als je te veel chocolade eet de gewichtstoename is hiervan het gevolg. Als je een hopeloze chocoladeliefhebber bent, is het misschien beter om helemaal geen chocolade te kopen. Als je geen chocola in huis hebt, kan de moeite te doen om naar de winkel te gaan om te kopen genoeg motivatie geven om chocolade niet te eten. Als je zin in chocolade hebt, probeer dan een wandeling te maken of jezelf met een andere activiteit af te leiden. Als dit niet werkt, probeer dan je verlang naar de chocolade te vervangen door een van de onderstaande lekkernijen die weinig calorieën bevatten.

alternatieven voor chocolade

10 Gezonde alternatieven voor chocolade onder de 100 calorieën

(De opgegeven caloriewaarden zijn gemiddelden en kunnen van merk tot merk variëren)

1. Bevroren Chocolade-banaan

(1/2 van een kleine banaan gedoopt in 2 vierkanten donkere gesmolten chocolade en daarna ingevroren) Energiewaarde: 75 calorieën Deze traktatie omvat chocolade, dus je krijgt nog steeds die chocoladesmaak, maar door het te combineren met een gezonde, magere banaan ga je waarschijnlijk minder echte chocolade eten. De banaan levert ook belangrijke vitamines en mineralen zoals kalium en voegt een bulk vezels aan je snack toe, waardoor je langer verzadigd gevoel hebt. Als een toegevoegde bonus, deze bevroren banaan smaakt net als een bananenijs.

2. Warme cacao

(Gemaakt met een kopje magere of amandelmelk en twee theelepels ongezoet cacaopoeder) Energiewaarde: 100 calorieën Dit is een andere manier om die chocoladesmaak te krijgen zonder vet en calorieën. Deze drank biedt ook een goede dosis calcium voor sterke botten en eiwitten om je vol gevoel te geven. Dat is veel beter dan een barre Mars je zult geven. Als je de cacao een beetje bitter vindt, voeg dan wat kunstmatige zoetstoffen naar smaak toe.

Zie ook: Chocolademelk Drinken en Toch Afslanken

3. Chocolademelk

(Vetarm en calorieën, 200 ml) Energiewaarde: 100 calorieën Er zijn veel vetvrije, suikervrije chocoladedranken op de markt die je verlangen naar chocolade kunnen bevredigen en waardevolle voedingsstoffen zoals calcium kunnen geven. Sommige zijn zelfs versterkt om nog meer voedingswaarde te bevatten. Veel merken bieden kleine, in portie verpakte tetra-packs die geweldig zijn om bij de hand te hebben en die ook voorkomen dat je de limiet van 100 calorieën overschrijdt.

Alternatieven Voor Chocolade

4. Gedroogd fruit

Een klein handje Energiewaarde: 40-80 calorieën (afhankelijk van fruitsoort) Gedroogd fruit is een geweldige manier om een ​​zoetekauw te bevredigen en daarbij wat extra waardevolle voedingsstoffen binnen te krijgen. Gedroogd fruit bevat dezelfde vitamines en mineralen als verse versies, maar in een meer geconcentreerde vorm. Dit betekent dat ze zoeter smaken om verlang naar zoet te beteugelen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze een redelijk geconcentreerde bron van calorieën zijn, dus het is essentieel om de portiegroottes te beheersen. Koop kleine pakketjes zoals rozijnen in de doosjes voor een lekkere zoete traktatie. Zorg ervoor dat je natuurlijke fruit kiest en vermijd de fruit die in olie of met toegevoegde suiker is verpakt.

5. Donkere chocolade

2 blokjes Energiewaarde: 30-80 calorieën (afhankelijk van blokjes grootte, merk en % van cacao) Hoewel dit niet echt een alternatief voor chocolade is, is het de beste manier om verlangen naar de ​​chocolade te bevredigen met de echte chocolade, maar door de calorieën te minimaliseren. Kies het hoogste percentage cacao dat je kunt vinden, omdat deze de meest voordelige antioxidanten bevatten. Om de verlangen makkelijker te beheersen, koop een duur luxe blok chocola en geniet van elke hap. Als je een beetje meer uitgeeft, wil je het genot wat langer laten duren en de genot wordt nog intensiever met een chocolade van de hogere kwaliteit.

6. Granen met chocoladesmaak

(Ongeveer de helft van de aanbevolen portiegrootte met 100 ml magere melk) Energiewaarde: 97 calorieën (chocoladegranen op basis van tarwe) Granen zijn niet alleen goed voor het ontbijt. Kleine porties kunnen de ideale voedzame snack zijn en opties met chocoladesmaak kunnen je verlangen naar de chocolade lager maken. Zoek naar variaties met veel vezels, weinig vet en suiker en verrijkt met andere vitamines en mineralen zoals ijzer voor de meeste voordelen. Controleer de aanbevolen portiegrootte en de helft hiervan zou voldoende moeten zijn om van een lekkere tussendoortje te genieten.

7. Magere chocoladedessert

100 g serveren Energiewaarde: 80 calorieën Er is een breed scala aan desserts met magere en suikerarme smaak op de markt. De meeste hiervan geven je ook wat calcium en eiwitten en dus is het een voedzamere optie dan de chocolade. Veel van deze desserts zijn ontworpen voor de mensen die willen lijnen en ze zijn ook meestal in kleine porties verkrijgbaar.

8. Kersen en andere bessen

1 kopje Energiewaarde: 50-90 calorieën (afhankelijk van de bes) Bessen en kersen geven ook het luxe, traktatie gevoel dat we met het eten van de chocolade hebben. Ze zijn zoet en smaakvol en maken de perfecte traktatie na het eten. Bessen zijn de vruchten met heel weinig calorieën en zitten vol met antioxidanten en vezels, waardoor ze een ideale chocoladevervangers zijn. Het beste van alles is dat je veel kunt eten en heel weinig calorieën binnen krijgen.

9. Vetarme en suikerijsjes en bevroren yoghurt.

Energiewaarde: 100 calorieën per portie Er zijn heel veel ijsjes op de markt die niet meer dan 100 calorieën bevatten.  Moderne voedseltechnologie blijft de smaak van deze producten verbeteren en ze zijn een goede optie om een ​​zoetekauw te bevredigen, of een chocolade te vervangen. De meeste van deze producten promoten het feit dat ze slechts 100 calorieën per reep, broodje of kuip bevatten, dus het is gemakkelijk om te weten hoeveel je kunt eten in verband met de calorieën inname.

10. Chocolade-yoghurtpudding

Energiewaarde: 92 calorieën Deze pudding is een heerlijke zelfgemaakte, caloriearme chocolade-vervanger. Verstrekt met de calcium en proteïne en ook met een rijke smaak is een lekkere caloriearme traktatie. Meng een bakje niet-vette natuurlijke yoghurt met 2 el ongezoet cacaopoeder voor een mousse-achtige traktatie met heel weinig calorieën.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: