Inzicht in Slapeloosheid en 5 Stappen om Sneller in Slaap te Vallen

door | mrt 5, 2021 | Gezondheid | 0 Reacties

Spread the love

Slapeloosheid treft op een of ander moment veel mensen. Bijna de helft van de volwassenen maakt in zijn leven een periode van slapeloosheid door. Bij mensen die lijden aan chronische slapeloosheid kan dit maanden of zelfs jaren aanhouden.

De oorzaak van slapeloosheid is vaak een stressvolle gebeurtenis in het leven of een stressvolle situatie in huis. Het kan ook een genetische factor hebben, zoals het geval is bij veel gevallen van slapeloosheid. In deze gevallen kan de genetische factor worden uitgelokt door een of ander trauma.

Wat kan met mensen gebeuren als niet genoeg slapen?

Mensen die niet genoeg slapen kunnen diverse mentale en lichamelijke problemen ondervinden.

Ze kunnen gefrustreerd zijn, ze kunnen prikkelbaar zijn, ze kunnen agressief zijn, en ze kunnen op andere manieren agressief zijn. Als het een stressvolle situatie is, hebben ze de neiging zich af te zonderen omdat ze niet goed met stress kunnen omgaan.

Ze kunnen verslaafd raken aan middelen of aan gedrag dat niet goed voor hen is. En ze kunnen drugs- of alcoholverslaafd raken en/of gewoonten ontwikkelen die niet goed voor hen zijn.

Degenen die een moeilijk leven hebben, kunnen een toename van gezondheidsproblemen hebben. Zij kunnen hoge bloeddruk, hartproblemen en spijsverteringsproblemen krijgen. De lichamelijke en geestelijke problemen kunnen samengaan in een vicieuze cirkel.

Sommigen mensen als ze niet goed slapen worden depressief van, in wat ernstigere gevallen sommigen mensen worden manisch depressief, en soms worden sommigen mensen zelfs klinisch depressief. Als je een van deze verschijnselen merkt, ga gelijk naar je dokter, want een professionele hulp is in deze

Waar komt de slapeloosheid vandaan?

Er zijn chemische stoffen in de hersenen die worden opgestuwd om klaar te zijn, zoals voor de oorlog. De chemische opdrukkers hebben geen tijd om “een rustpauze” te nemen en te ontspannen. Ze moeten klaar zijn om “ten strijde te trekken”.

De hersenen worden in “opperste staat van paraatheid” gebracht door de druk van de buitenwereld en de interne druk van de hersenen. En dit is wat slapeloosheid zo verraderlijk maakt en zo verraderlijk om te behandelen.

Er is een druk op de buitenwereld en op de hersenen. In beide gevallen zijn er veranderingen nodig in het leven en in de gewoonten om tot rust en geluk te komen.

sneller in slaap vallen

Dus wat is het antwoord op wat te doen om slapeloosheid te verhelpen?

Er is geen eenvoudig antwoord. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en levensstijl. Je kunt een of meer van de volgende technieken toe te passen:

 • Slaaptherapie, met zijn specifieke techniek en timing, is het beste voor diegenen die lijden aan slapeloosheid als gevolg van traumatische ervaringen.
 • Hypnotherapie, met haar specifieke techniek en timing, kan ook nuttig zijn voor diegenen die lijden aan slapeloosheid als gevolg van traumatische ervaringen.
 • Er zijn medicijnen die verdoven en er zijn medicijnen die hypnotische technieken gebruiken, die nuttig kunnen zijn wanneer een slaapstoornis een symptoom is.
 • Slaaphygiëne is een nieuw idee in de slaapgeneeskunde. Het is een geheel van praktijken en gewoonten die essentieel zijn voor een goede slaaphygiëne. Er is een specifieke techniek en timing voor elk van deze.
 • Er bestaat geen pil die PTSS en slaaptrauma’s kan genezen. Daarom moet men de deskundigen op het gebied van slaaptrauma-therapie en slaapgeneeskunde raadplegen om de beste manier van handelen te vinden.

Pas slaaphygiëne toe

Het is mijn vaste overtuiging dat slapeloosheid veel te complex is om een eenvoudig en automatisch antwoord op te hebben. Maar met slaaphygiëne en slaapgeneeskunde worden de mogelijkheden vergroot.

Bij slaaphygiëne is het de basis (slaapomgeving, beddengoed, omgeving) die moet worden aangepakt, omdat deze van invloed zijn op het hele gedrag (nachtrust) en de gezondheid (slaapstoornissen, lusteloosheid). Zij zijn het die kunnen bepalen of de slaap comfortabel is of niet.

Meer tips om snel in slaap te vallen

De eerste tip om zo snel als een blok in slaap te vallen is om te ontspannen. Als je erover nadenkt, als je te veel werk te doen hebt en je moet aan de slag, is het niet altijd verstandig om jezelf zo ontspannen mogelijk te maken.

Het kan beter zijn om bijvoorbeeld je haar uit de knoop te hebben en je das los te maken. Je kunt je altijd omkleden of je tandenpoetsen – wat je maar meer ontspannen kan maken.

moeilijk slapen

Oefenen om te ontspannen

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een ervan is om te oefenen in je slaapkamer of kantoor. Je kunt oefenen op je kussen, je lakens, wat je maar meer ontspannen kan maken. Doe het gewoon genoeg en de dingen zullen beginnen te veranderen.

Net als bij het tandenpoetsen, zul je je beter gaan voelen als je dat een tijdje doet. Doe het gewoon elke dag. Doe het tenminste om de dag.

Ademhalingsoefeningen om beter te slapen

Een andere manier om ontspanning te bereiken is door diep adem te halen. Dit kan in een gesloten of een open positie worden gedaan. Dicht betekent dat je diep kunt ademen, terwijl open betekent dat je gemakkelijk kunt ademen.

Als je gemakkelijk kunt ademhalen, betekent dit dat je ontspannen bent. Als je diep kunt ademen, betekent het dat je ontspannen bent. Het maakt eigenlijk niet uit welke je het meest beoefent.

Je kunt ook een ademhalingsoefening doen die je zeker kan helpen om meer ontspannen te worden. Deze oefening doe je als volgt:

 1. Je ademt heel diep door de neus terwijl je telt in je hoofd tot 4.
 2. Als je longen vol met lucht zijn, houd je adem in tot dat je in je hoofd tot 7 telt.
 3. Daarna langzaam de lucht via de mond uitblazen terwijl je in je hoofd tot 8 telt.
 4. Herhaal deze oefening niet meer dan 3 keer dag.

Ontspan je hart

Als je ontspannen bent, hoef je niet na te denken. Je hoeft je gedachten niet te richten op de dingen die je moet doen. Ontspan gewoon en je geest zal in de weg zitten. Als je niet denkt, zullen je hersenen in de weg zitten.

Als je geest niet nadenkt, zal je hart in de weg zitten. Het is echt belangrijk om je hart te laten ontspannen. Het is makkelijker dan het lijkt.

De beste manier om je hart te laten ontspannen is om het te laten verstoppen door sentimentele gedachten of associaties. Als je denkt aan iemand van wie je houdt of aan een andere gelukkige herinnering, kan dit je hart echt verstoppen en je minder flexibel maken.

Wandelen om beter te slapen

Als je echt snel in slaap wilt vallen, moet je leren om je gedachten te laten afdwalen. Begin gewoon na het eten een rondje door de kamer te lopen of maak een wandeling in het park. Als je aan het wandelen bent, zorg er dan voor dat je op een hoek stopt en om je heen kijkt.

Leer te kijken naar dingen die je blij maken, of in ieder geval enigszins interessant. Je kunt leren dat wanneer je naar dingen kijkt zonder na te denken, je gedachten zullen gaan dwalen. Dit kan heel nuttig zijn wanneer de dingen die gedaan moeten worden je echt vervelen, of wanneer je in cirkels rondloopt.

Het is belangrijk je geest te trainen om niet te denken aan wat er mis is met de situatie, of wat er niet goed gaat voor het voorwerp, of wat zij denken over wat jij denkt. In plaats daarvan kun je stoppen met denken over deze dingen en het naar de achtergrond laten verdwijnen.

De volgende keer dat je in die situatie bent, kun je meer aandacht besteden aan het niet in de situatie zijn, en aan wat je aan het doen bent, of wat er om je heen gebeurt.

Wat kun je nog doen om sneller in slaap te vallen

 1. Laat je licht branden: Het hebben van een olielamp, of zaklamp, in de buurt van je bed of naast je matras geeft je een lichtbron die je gemakkelijk kunt zien.
 2. Gebruik een diepe ademhalingstechniek: Diep ademhalen kan je helpen snel in slaap te vallen. Om dit te doen, knijp je gewoon met je handen je borstspieren samen en adem je in, waarna je uitademt. Probeer zo te ademen dat je buik niet ontspant en slap wordt.
 3. Zorg ervoor dat je geen honger hebt. Vermijd slapen op een lege maag, omdat je dan vermoeider bent en minder snel in slaap valt. Probeer een maaltijd van voedzaam voedsel te maken. Het moet warm zijn, eiwitten en vetten bevatten. Vermijd cafeïne, alcohol en nicotine, want die maken je moe.
 4. Houd een droomdagboek bij: Het bijhouden van een droomdagboek is de zekerste manier om je vermogen om te slapen te verbeteren en snel in slaap te vallen. Het is een eenvoudig proces om een dagboek bij te houden van al je dromen.

Om dit te doen, neem je gewoon een stuk papier en begin je al je dromen erin te schrijven of neem een mobiele telefoon. Schrijf al je dromen op in je droomdagboek.

Als je ‘s ochtends wakker wordt, open je je droomdagboek alsof het een boek is en blijf je schrijven. Je kunt blijven schrijven totdat je het hebt doorgelezen, of je kunt sommige dromen afvinken als je ze al gelezen hebt. Als je klaar bent met het doorlezen van je droomdagboek, moet je het sluiten.

Het belangrijkste is dat je doorgaat met de oefening totdat je alles hebt doorgelezen en aangekruist. Dan kun je rustig gaan slapen. Maak je geen zorgen, ga door met het goede werk en geef het nu niet op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Ons

burnbooster
BREINBOOST

BMI Calculator (vrouw)

Related Posts: